tieners

7 dingen waar mijn pubers veel beter in zijn dan ik

15/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Sommige gaves verlies je toch door ouder te worden. In deze zeven dingen zijn mijn tieners ondertussen véél beter dan ik! 

 1. Lachen  
  Die schaterlach als de vriendinnen samen zijn. Ik ben er soms jaloers op. Dan vraag ik me af wanneer ik voor het laatst zo gelachen heb en besef ik dat dat echt alweer even geleden is. Zou het aan dat weer liggen dat er de laatste tijd minder te lachen valt? Wellicht ook aan de leeftijd… 
 2. Smartphone 
  Qua uren op de telefoon doorbrengen, moeten we niet onderdoen voor elkaar. Zowel moeder als tieners spenderen veel te veel uren op dat kleine scherm. Maar hoe handig zij alles kunnen opzoeken en bedienen, daar kan ik nog wel wat van leren. 
 3. Babysitten op andere kinderen
  Ik beken, ik heb er het geduld niet meer voor. Het ligt misschien aan het feit dat ik de laatste jaren al mijn energie in mijn eigen kinderen heb gestoken, maar ik heb dus écht weinig geduld met kinderen die niet van mij zijn. Terwijl de tieners het net heerlijk vinden om uren te gaan babysitten. 
 4. In het NU leven
  Onze tieners zijn er echt een kei in. Morgen een toets van Nederlands? Da’s dan een probleem voor morgen, he. Terwijl ik nu al stress krijg van de drukke agenda van volgende maand. 
 5. Niksen
  Ongelooflijk hoe die tieners erin slagen om te hangen, te luieren en te niksen. Soms word ik er hoorndol van, maar eigenlijk zou ik er af en toe beter een voorbeeld aan nemen. Want waarom krijgen we massaal burn outs? Door nooit meer niets te doen.  
 6. Onnozel doen
  Heerlijk hoe die tieners erin slagen om volslagen onnozel te doen. Hoe gekker hoe liever. Wanneer is de laatste keer dat ik zelf eens iets geks deed?? 
 7. Onthouden
  Dat het geheugen van de tieners dagelijks getraind wordt en het mijne niet meer, is duidelijk te merken. Ik ben de laatste jaren echt een kei geworden in het vergeten van belangrijke dingen (zoals tandartsafspraken en zo). Of zou het gewoon aan het feit liggen dat mijn hoofd soms overvol zit en dat er in het brein van de pubers nog meer plaats is?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes