tiener en moeder

Help! Weer een week vakantie in dienst van de agenda van de tieners?!

3/07/2024

Vakanties? Eerlijk, sinds ik kinderen heb, word ik er niet altijd vrolijk van…

Toen de kinderen klein waren, begon ik de vakanties vaak met een diepe zucht. Een hele week de kinderen entertainen? Nee, ik vond het niet altijd fijn. Ze gingen wel eens naar de opvang, op kamp of enkele dagen naar de grootouders. Maar toch vond ik het best intensief om langere tijd met z'n allen samen te zijn. Het dagelijkse ritme (soms ook wel de sleur) eens doorbreken is goed, maar niet altijd even gemakkelijk. Eerlijk is eerlijk: vaak was ik ook opgelucht als ik terug kon werken.

Ondertussen zijn de kinderen tieners. De zucht die er vroeger voor een vakantie was, is er nog steeds. Misschien wat minder diep en intensief. En ja, het is een andere zucht. Die van een moeder die haar eigen verlof weer in functie van haar kinderen ziet staan. Niet meer in functie van opvang of kids entertainen, maar in functie van de agenda van de tieners. Licht nostalgisch kijk ik terug op de tijd dat ik zelf de agenda bepaalde: speelafspraken, uitstapjes of gewoon een dagje thuis blijven...  Nu staat de agenda vaak al vol voordat ik het zelf weet. 

De tieners spreken alles onder elkaar af en als alles geregeld is, lichten ze mij in. Dan nog nee zeggen is vaak moeilijk, want dan zijn ze ‘de enige die niet mogen’ en ben ik de boeman (boevrouw zou eigenlijk beter zijn).

Daar komt nog bij dat er ook nog allerlei tornooien moeten gespeeld worden en er uitstapjes zijn met de hobby’s. De tieners willen ook graag met de vrienden gaan zwemmen en toevallig zoeken ze nog iemand die kan voeren.

En dan heb ik het nog niet over de jaloezie onderling gehad, want het moet voor elk kind gelijk zijn, weet je wel. Dus als de ene met de vrienden mag gaan zwemmen, dan heeft de andere ook nog een zwembeurt tegoed (vinden ze toch zelf). Of als de ene met zijn vriend naar de cinema mag, dan zou ik ook met de ander naar de cinema moeten (volgens hen).

Werkelijk… ik word er soms hoorndol van. 

Dus schreeuw ik af en toe, luid en duidelijk zodat iedereen me hoort: LOS HET ZELF OP of MAMA HEEFT OOK EEN LEVEN! 

Dan zet ik me in de zetel met een boek en is het eventjes stil in huis. En meestal duurt het dan toch zeker een halve dag vooraleer ze weer iets durven vragen.

 

Geschreven door mama F., moeder van 3 tieners die niets willen missen in het leven. 

 

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes