tienermeisjes

Het humeur van tieners: wisselvallig tot zwaarbewolkt

17/05/2024

Het humeur van onze tieners kan soms even onvoorspelbaar zijn als het Belgische weer: de dag start met een stralende zon, maar na een uur of twee, net wanneer je middagpauze nadert op het werk, regent het pijpenstelen. In de tweede podcastaflevering van Tieners in Huis biedt Anky De Frangh tips en advies om relatief droog uit die ‘regenbui’ te geraken.

Het humeur van tieners, het grootste mysterie als ouder om te ontrafelen. Het ene moment zijn ze vrolijk, tot soms overgelukkig. Het andere moment, en dat kan werkelijk vijf minuten later zijn, zijn ze depressief en is hun leven, naar eigen zeggen, voorbij. Tieners, pubers … ze liggen duidelijk in de knoop met zichzelf en hun emoties. En wat blijkt? Surprise, surprise, jij als ouder bent het ideale slachtoffer om al die hoogtes en laagtes op bot te vieren. Want jij houdt van hen. 

Hoe komt het nu dat die emoties zo intens kunnen wisselen? Wat te doen als er kwetsende woorden rondgesmeten worden? Wat zeg je het best wanneer je tiener, volgens zichzelf, het lelijke eendje met ontembaar haar, puisten en geen vrienden is? En seg euh, de prefrontale cortex, wat heeft die hiermee te maken?

Het komt allemaal aan bod in de tweede aflevering van de Tieners in Huis-podcast! 

Een overzicht van alle afleveringen van onze podcast kan je hier terugvinden. 

Deze podcast beluisteren jullie gratis dankzij onze partner ziekenfonds Solidaris. Het humeur van je tiener? Dat is het ene moment vrolijk tot overgelukkig, het andere moment depressief tot mijn-leven-is-een-hel. Een tsunami aan hormonen maakt dat tieners al eens in de knoop liggen met zichzelf. Een gesprek met een psycholoog kan een dankbaar duwtje in de rug zijn. En Solidaris betaalt je (tiener) daarvoor een deel van de kosten terug. Zo wil het ziekenfonds mee waken over het psychisch welzijn van onze tieners en ze mentaal sterker in hun schoenen laten staan. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes