tiener ligt neer

Hoe ga je om met de verveling van je tiener?

28/06/2024

Meteen al positief nieuws: je vervelen is eigenlijk heel nuttig. Het is op momenten van verveling dat de beste ideeën en plannen ontstaan. Eigenlijk zouden wij als ouders ons beter wat meer vervelen in de dagelijkse ratrace. 

Het is echt zalig en belangrijk om op tijd en stond eens helemaal niets te doen en te ontspannen. Geef je tiener het goede voorbeeld en ‘niks’ af en toe ook eens. En omarm die verveling bij je tiener soms gewoon. Probeer niet altijd entertainment voor hem te regelen. Laat het los. 

Iemand die niet gemotiveerd is om iets te doen of die heel moe is, die kun je niet verplichten om enthousiast te zijn. Je tiener zal met andere woorden doorgaans slechts actie ondernemen als hij zelf iets bedacht heeft en zelf iets wil doen. 

Je kunt als ouder wel op zoek gaan naar de intrinsieke motivatie van jouw tiener om daarop in te spelen. Wat vindt je dochter leuk om te doen? Wat zijn haar interesses? Waarvoor zou je zoon wél van de bank willen komen? 

Meer lezen?

Ouders komen van Mars

Geen tropenjaren meer, geen 'team no sleep' meer, geen peuterpuberteit of babysits meer... Heerlijk, een zelfstandig kind in huis dat je niet constant moet entertainen, met wie je interessante gesprekken kan voeren en volwassenere dingen mee kan doen ... Helaas! Krijg je gepresenteerd: een heerlijk kopje kakelverse hormonen. Met een werkelijk unieke blend: de TIENER.

In het boek Ouders komen van Mars gaat Evelien Kayaert op zoek naar antwoorden op onbegrijpelijke gedragingen of uitspraken van tieners. Daarvoor wordt ze bijgestaan door expert Anky De Frangh, klinisch psychologe, gedragstherapeute en gespecialiseerd in het helpen van ouders bij het omgaan met het gedrag en de emoties van hun kinderen.

Meer info vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes