tiener

Horoscoop: Maagd, zo zit je tiener in elkaar

11/08/2023

Is je tiener geboren tussen 23 augustus en 22 september? Dan is hij/zij een Maagd van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over zijn/haar karakter? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Rust en regelmaat

Dé sleutelwoorden voor Maagden zijn rust en regelmaat. Het zijn echte gewoontedieren, die niet houden van plotse of onverwachtse dingen. Chaos en spanning leiden al snel tot stress voor Maagden. Wel houden ze van een vaste en duidelijke structuur waarop ze kunnen terugvallen.

Die voorliefde voor structuur uit zich ook in het feit dat ze met plezier opruimen. Ze houden nu eenmaal van netheid en orde. In combinatie met hun behulpzame karakter zorgt dat ervoor dat ze heel graag een helpende hand zijn in het huishouden. Ze staan altijd paraat om te helpen bij klusjes. Let wel op dat de verantwoordelijkheid niet te zwaar voor hen aanvoelt en dat het geen verplichting wordt. Helpen is leuk, maar met mate.

Eerder op de achtergrond

Maagden zijn van nature serieus, rustig en bedaard, met een vriendelijke, plezierige en charmante inslag. Ze houden zich graag op de achtergrond, al komen ze wel los en zullen ze vlot meebabbelen als ze zich meer op hun gemak voelen. Meestal kunnen ze al op jonge leeftijd verbazingwekkend goed praten, maar dat laten ze niet graag merken in gezelschap, want dan worden ze verlegen.

Ze verbergen vaak hun gevoelens, omdat ze anderen daar niet mee willen lastig vallen. Dat kan zich uiten in buikpijn of verminderde eetlust.

Perfectionistisch

Maagden zijn vaak erg kritisch, ook ten opzichte van zichzelf. Ze streven altijd naar perfectie en hebben oog voor detail. Als ouder van een Maagd is het daarom belangrijk om je tiener te leren inzien dat niet alles altijd perfect hoeft te zijn, zodat hij/zij zich wat meer kan ontspannen.

Daarnaast zijn ze ook heel nieuwsgierig. Ze vragen hun ouders en leerkrachten de oren van het hoofd, en vaak zijn dat heel gedetailleerde vragen. Omdat ze zo leergierig en perfectionistisch zijn, doen ze het meestal goed op school. Stimuleer je kind daarbij, maar stel geen te hoge verwachtingen. Maagden zijn al zo kritisch voor zichzelf, dat te veel druk al snel kan leiden tot faalangst.

Ze houden van spelletjes waarbij precisie vereist wordt. Denk maar aan puzzels of woord- en kennisspelletjes. Maagden zijn namelijk heel efficiënt, en zijn vaak goed in logisch redeneren. Een andere favoriete bezigheid is een verzameling aanleggen. Het gaat daarbij meestal niet per se om de verzameling zelf, maar vooral om het ordenen en structureren van die verzameling.

Niet stevig in hun schoenen 

Maagden zijn meestal heel bescheiden. Ze staan vaak niet echt stevig in hun schoenen. Het is daarom heel belangrijk dat je als ouder laat merken dat het goed is wat hij/zij doet. Zorg voor een opvoeding waarbij ze niet worden afgerekend op details. Ook veel knuffelen is essentieel.

Maagden zijn, tot wanhoop van hun ouders, meestal heel kieskeurig op het gebied van eten. Ze weten heel goed wat ze wel en niet lekker vinden. En als ze iets niet willen eten, dan zullen ze dat ook niet doen…
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes