tiener studeert

Je weet dat je kinderen met examens in huis hebt als …

12/06/2024

De examens, wat een heerlijke periode toch. Ahum. Je bent er zelf dan misschien al een tijdje van verlost, maar je weet het: alles komt terug. En die examens mogen dit keer dan voor je kind(eren) zijn, aan de examenstress in huis ontkom je ook nu niet. Deze dingen zijn wellicht herkenbaar als je examentieners in huis hebt:

Je weet dat je kinderen met examens in huis hebt als …

 

 1. Er nóg meer met de ogen wordt gerold of met de deuren wordt gegooid dan anders. Die stress moet er op één of andere manier uit, toch? 
 2. De chocolade, koekjes en andere snacks er aan een recordtempo doorheen gaan. Tja, op een lege maag kan je niet studeren, zullen we maar denken zeker? 
 3. Je kinderen onderling net een tikkeltje minder van elkaar kunnen verdragen dan anders. (Ja, nóg minder!) 
 4. Je de helft van je servies terugvindt in de kamer van je student. 
 5. Die kamer nog meer een puinhoop is dan anders. Opruimen? Daar is helemaal geen tijd voor, er moet wel gestudeerd worden hé! 
 6. Je nog vaker moet wassen dan anders, wil je een crisis vermijden omdat die gemakkelijke broek of die lucky onderbroek nét nu in de was zit. 
 7. Je tiener je benijdt omdat je aan het strijken bent. Want strijken is tenminste leuk, terwijl studeren echt verschrikkelijk is. Juist ja … 
 8. Je tiener helemaal geen zin heeft om te studeren en maar wat aan het rondlummelen is, maar in een recordtempo naar zijn/haar kamer snelt zodra je met een klusje op de proppen komt. Hoe durf je ook, het zijn wel examens hé! 
 9. Je als mama (of papa) plots net dat tikkeltje extra geapprecieerd wordt. Omdat je net op het goede moment het favoriete vieruurtje tevoorschijn tovert, of omdat je (willens nillens) optreedt als klaagmuur, of omdat je je ontpopt tot motivational speaker, … 
 10. Je geconfronteerd wordt met je eigen gebrek aan wiskundig of taalkundig inzicht wanneer je hulp wordt ingeroepen bij het studeren. 
 11. Je tiener plots weer enthousiast op de trampoline staat te springen in de tuin, terwijl hij/zij de voorbije maanden niet verder kwam dan het terras. 
 12. Er regelmatig geroepen wordt of iedereen in godsnaam eens STIL kan zijn, want was je vergeten dat er iemand moest studeren misschien?! 
 13. Er tegelijk ook maar al te vaak harde muziek door het huis schalt. Want de ene studeert liever mét muziek, en de andere moet zich tussendoor eens afreageren met de radio op volume ‘iedereen doof’. 
 14. Je tiener smeekt om alsjeblieeeeeeft mee te mogen als je boodschappen gaat doen. Alles is beter dan studeren, blijkbaar. 
 15. Er dagelijks afgeteld wordt naar de vakantie, op alle mogelijke manieren. Nog zoveel dagen, nog zoveel examens, nog zoveel bladzijden studeren … Alle mogelijke varianten passeren de revue. 

Succes, nog even volhouden! ;-)
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99