Moodies

Menstruatie-ondergoed: (ook) perfect voor tieners met een onregelmatige cyclus

2/06/2023

Herinner je je nog je eerste menstruatie? En die eerste cycli, toen je eigenlijk nog van toeten of blazen wist en het allemaal maar onderging? Weet je nog hoe bevreemdend en soms beangstigend het allemaal was? Of misschien had je hier weinig last van en was dit voor jou allemaal maar gewoontjes. Of misschien was jij gewoon fier (kan ook!)? Hier in huis heb ik een tiener die het allemaal maar niets vindt. Niet in het minst omdat die regels te pas en te onpas doorbreken met de nodige ongemakjes tot gevolg … Maar sinds enkele maanden is ze die (nog) onregelmatige cyclus te snel af! 

Mijn dochter heeft sinds een dik jaar haar regels. Er zit wel al een zekere regelmaat in haar cyclus, maar je kan er de klok nog niet op gelijk zetten. Soms zitten er 21 dagen tussen de laatste dag van haar regels en de eerste van de volgende cyclus. Soms is het 22, of 24, of 26 dagen wachten. Het gevolg is dat mijn tiener na enkele cycli een panische angst ontwikkeld had om op school of elders buitenshuis overvallen te worden door bloedverlies. Het werkte echt belemmerend. 
 
Herkenbaar? Dan kan zij (en ik dus ook ;-) ) dit echt aanraden: het menstruatie-ondergoed van Moodies. Eigenlijk draagt mijn tiener nu dag in, dag uit, enkel nog dat ondergoed. En dat ondergoed biedt alleen maar voordelen:

Moodies
  • Het zit minstens even comfortabel als ‘normaal’ ondergoed. De broekjes sluiten goed aan en voelen zacht aan. 
  • Het bestaat trouwens ook in allerlei kleurtjes en modellen dus je kan gaan variëren. 
  • Maar het belangrijkst: met deze broekjes kan ze zonder angst naar buiten. Starten haar regels, dan kan ze gewoonweg rekenen op haar ondergoed. Geen ongelukjes meer, geen angst. 
  • Ze heeft de broekjes intussen uitvoerig getest en kan volmondig beamen dat ze niet lekken én dat er geen nare geurtjes vrijkomen. Geen stress dus!
  • Ook ’s nachts kan ze op twee oren slapen: of ze nu op haar buik of op haar rug slaapt, zelfs op de zwaarste dagen hoeft ze geen schrik te hebben dat ze zou doorlekken. 
  • Het is bovendien milieuvriendelijk: in vergelijking met tampons of maandverband bespaar je heel wat afval - gewoon de broekjes wassen en opnieuw dragen. En voor mij als mama niet onbelangrijk: de broekjes zijn echt heel gemakkelijk te wassen. 
  • Superhandig trouwens: ondertussen bestaan er ook bikinibroekjes!
Moodies

Het is niet makkelijk, een pubermeisje zijn in een snel veranderend lichaam waar de hormonen rondgieren. Het ondergoed is misschien niet heel goedkoop, het is mij de investering meer dan waard. En als je even uitrekent hoeveel je op termijn uitspaart aan tampons of maandverband, dan verdien je die prijs zeker terug. Momenteel krijg je trouwens 15% korting op alle producten (m.u.v. cadeaubonnen) met de kortingscode tieners15.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Moodies. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.