Parijs

Naar Parijs met drie tienermeisjes: leve #emilyinparis

3/02/2023

Mijn zus en ik hadden het lumineuze idee om tijdens de laatste week van de kerstvakantie twee dagen naar Parijs te gaan met onze tienerdochters (twee van elf en één van twaalf). Omdat het een last minute beslissing was – YOLO! – hadden we geen tickets voor de Eiffeltoren of het Louvre, maar het maakte onze citytrip er niet minder leuk om. Want: we hadden #emilyinparis!

Mijn zus was de gids van dienst, en gelukkig maar, want ik en kaarten lezen is geen gouden combinatie ;). Na een ritje van 2,5 uur vanuit Roeselare (hoe dicht is Parijs trouwens?)  waren we in Parijs, dropten we onze valiezen in ons leuk hotel (hotel Lucien & Marinette) nabij Gare de l’Est en gingen we richting Opéra.

Parijs

Een heel mooi gebouw op zich, maar wat nog belangrijker is, is dat ‘Les Galeries Lafayette’ daar vlak naast liggen. Cartier, Louis Vitton, Yves Saint Laurent,… de meisjes kwamen ogen te kort om al die pracht en praal te zien. Een mooie extra is dat je in dit ‘shopping centre’ helemaal naar boven op het dak kunt gaan, waar je een machtig zicht hebt over Parijs. Who needs the Eiffeltower anyway? Het gaf wel een goed overzicht van hoe ver alles eigenlijk uit elkaar lag, haha :-).

O ja, had ik al gezegd dat er in de buurt ook een Sephora winkel is (bekend van Tiktok blijkbaar) waar de meisjes allerlei crèmekes probeerden en mijn zus en ik onze wallen probeerden te camoufleren? En een mega Zara?

Parijs

Na al dat window shopping was het tijd voor een hapje. Mijn zus en ik dachten ‘o leuk, we gaan een toffe brasserie zoeken’, maar dat was buiten de McDonalds gerekend. Verkopen ze daar wel effectief de ‘McBaguette’ uit Emily in Paris! Het ding bestaat uit twee hamburgers, sneetjes Emmental en een mosterddressing. Namnam!

Daarna stapten we verder richting Louvre. Dicht hierbij bevindt zich ‘Place de Valois’ , beter bekend als de werkplaats van Emily in Paris. Een mooi pleintje waar we natuurlijk een kiekje maakten voor de deur van Emily’s werk  (we waren niet alleen). Daarna ging het richting het Louvre voor de klassieke ‘ik houd mijn vinger op de top van de piramide!’. Altijd plezant! En hoe impressionant is die site van het Louvre trouwens? Hier droom ik toch altijd even weg…

Parijs
Parijs

  

 

 

 

 

 

 

We gingen verder richting het reuzenrad. Op de Voie Georges Pompidou was er trouwens een kerstmarkt op dat moment, heel gezellig om door te wandelen bij zonsondergang. Op het einde van deze boulevard konden we al de Eiffeltoren zien in al zijn pracht en praal. Gezien we al redelijk wat gewandeld hadden die dag, namen we de metro om dat Franse symbool te gaan bekijken. Leuk te weten is dat er ieder uur vanaf 18h tem 22h een 5-tal minuutjes extra flikkerende lichtjes geactiveerd worden op de Eiffeltoren. Heel mooi om te zien en ideaal om een Tiktokje te maken. Daarna hebben we nog iets gegeten en zijn we met de bus teruggekeerd naar ons hotel. Paris by night, het heeft wel iets.

Na een laat, maar zeer smakelijk ontbijt in ‘P’tite Bougnate’ (om de hoek van ons hotel) gingen we richting station om de bus te nemen naar het appartement van Emily en het restaurant van Gabriel. Dat bevindt zich op Place de l’estrapade (ook daar: we waren niet alleen). Dit pleintje is vlak bij het Panthéon, de Sorbonne universiteit en Quartier Latin. In deze laatste was het zalig ronddwalen in de kleine straatjes. Ik zou me zeker kunnen amuseren als student hier. Intussen aten we nog een klein hapje en wandelden we verder naar de Notre-Dame. De renovatiewerken zijn volop gaande, maar je kon toch redelijk wat zien. 

Parijs

Daarna hebben we weer even de metro genomen naar de Champs-Elysées. Nog meer window shopping! En een koffietje bij de Starbucks. Wat een imposante boulevard is me dat toch! Toen Emily met Gabriel de McDonalds bezocht, deden ze dat in het restaurant op de Champs-Elysées. Eindigen deden we onder de Arc de Triomphe. Het was tijd om terug naar huis te gaan.

In a nutshell, we hebben wel wat sightseeing kunnen doen, op ‘t gemak, en ons eventjes als Emily in Paris kunnen wanen. Was dit een toptrip? Absoluut ja! Komen we terug? Awel ja! We moeten nog de Sacré Coeur bezoeken hé ;).
 

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes