Oh nee … acne! Zo pakt je tiener die lastige puistjes aan + WIN een anti-acnepakket van YUN
Tot 80 % van de tieners krijgen te maken met acne, een chronische huidontsteking. Met ander woorden, als je tiener er last van heeft is die zeker niet alleen – al is dat soms een magere troost.
Van waar komt acne?
Acne wordt veroorzaakt door een verstoring van de bacteriënpopulatie op je huid. Hormonale veranderingen kunnen de groei van Cutibacterium acnes stimuleren. Die overgroei kan acne veroorzaken.
Geen al te grote zorgen, want het is een natuurlijk voorkomende en volkomen onschadelijke bacterie die we allemaal hebben. Acne ontstaat alleen wanneer de bacterie overgroeit.
Acne en puistjes kennen veel onderliggende oorzaken, zoals hormonale schommelingen – laat dat nu net in de puberteit heel hard het geval zijn – maar ook, voeding, stress, medicatie ... Daardoor produceert de huid te veel talg en vormt ze een voedingsbodem voor slechte bacteriën.
Weg met die acne: wat kan je doen?
Acne kan je behandelen met antibiotica, maar de toename van antibioticaresistentie betekent dat je misschien beter kiest voor een efficiëntere therapie die minder bijwerkingen heeft.
Bijvoorbeeld eentje met … bacteriën. Goede bacteriën welteverstaan. Want hoe meer goede bacteriën op je huid, hoe sterker je natuurlijke weerstand tegen de schadelijke bacteriën die puistjes en onzuiverheden veroorzaken. Daarom is het belangrijk om een manier te vinden waarbij je de goede bacteriën kan stimuleren en de slechte bacteriën kan bestrijden.
Zo’n manier heeft YUN Probiotherapy: ze voegt levende goede lactobacillen toe aan je huid, zodat je microbioom (je huid) herstelt en beschermt op een meer natuurlijke manier. De ACN Probiotic repair crème zorgt ervoor dat de bacteriën precies op de plaats terechtkomen waar ze nodig zijn.
Hoe werkt het? Onderzoekers gingen na welke bacteriën op de huid voorkomen en welke de 'goede' bacteriën zijn. Daaruit selecteerden ze onder meer lactobacillen. Die konden de ongewenste acnebacteriën doen stoppen met groeien en ze verminderden de ontsteking. Dat zorgt dus voor minder puistjes.
Om datzelfde effect te verkrijgen worden nu vaak antibiotica toegediend, of bij meisjes zelfs de anticonceptiepil. Maar dat heeft dus wel wat nadelen, want wanneer je antibiotica gebruikt, loop je de kans dat de veroorzakende bacteriën resistent worden en daardoor antibiotica niet meer werkt.
Maar probiotica oftewel goede bacteriën zijn veilig. Ze zijn zacht voor de huid en ze kunnen ook geen resistentie ontwikkelen, zoals gebeurt bij antibiotica.
WIN een anti-acnepakket van YUN
Puistjes zijn niet fijn. Punt. Maar hopelijk kunnen we enkele tieners wat blijer maken met een ACN-pakket van YUN, met een wasgel en crème tegen acne. We mogen er zo 3 weggeven!
Vul vóór 18 september 2023 – 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in. En wie weet krijgt je tiener binnenkort een YUN anti-acne wapens thuis.
* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met YUN. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.