vrouw op vakantie

Omdat psychologen het zeggen: mama’s moeten af en toe op vakantie zonder kinderen

12/01/2024

We weten het allemaal: het ouderschap is op zichzelf een voltijdse job waarbij overuren dagelijkse kost zijn, en waarbij er weinig tot geen pauzes zijn voorzien. Die constante druk kan zwaar doorwegen. Dr. Nava Silton, professor in de psychologie, benadrukt daarom dat het absoluut noodzakelijk is dat mama’s hun batterijen regelmatig opladen.

Dr. Nava Silton: “Het moederschap kan behoorlijk stresserend zijn. Of het nu gaat om financiële stress of stress omdat je te veel moet doen in een te korte tijd: stress hoort er helaas maar al te vaak bij. Het is daarom belangrijk dat mama’s af en toe tijd nemen voor zichzelf om even bij te komen en om er daarna met frisse moed weer te kunnen invliegen.”

Momcation

Mama’s kunnen die broodnodige tijd voor zichzelf nemen via een zogenaamde momcation: een vakantie samen met andere mama’s die dezelfde nood voelen om tijd voor zichzelf te nemen. Zo’n  momcation is het perfecte moment om eens te doen wat je wil wanneer je dat wil – of om gewoon heerlijk niets te doen.  

Een andere optie is om er even samen met je partner tussenuit te knijpen. Tijd maken voor elkaar en samen leuke dingen doen: even op adem komen én ondertussen investeren in je relatie. Win-win noemen ze dat!

Zo'n vakantie hoeft overigens niet lang te duren: een weekendje weg kan je al een heuse energieboost geven. 

Mama op vakantie: gunstig voor de kinderen

Volgens Dr. Silton biedt zo’n reisje niets dan voordelen, want het is ook gunstig voor je kinderen. Niet alleen kom je herboren terug, waardoor je een betere mama bent met meer geduld, bovendien is het belangrijk dat kinderen zien dat hun ouders tijd nemen om hun noden te vervullen. Last but not least: een gezin in balans, daar profiteren alle gezinsleden van!

Gooi dat schuldgevoel dus maar overboord: het is niet voor jezelf, het is voor je kids! ;-) 

 

Bron: Fox5

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes