tienermeisjes shoppen

Onderzoek bevestigt: dochters blijken pak meer geld te kosten dan zonen

8/03/2024

Wie kinderen heeft weet het maar al te goed: kinderen kosten geld. Veel geld. Maar nu blijkt dat meisjes nog een pak meer kosten dan jongens. Een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard, nietwaar ;-).

Uit een onderzoek van Moneymarket blijkt dat kinderen gemiddeld ongeveer 100.000€ hebben gekost wanneer ze 18 jaar worden. Maar het verschil tussen jongens en meisjes daarbij is opmerkelijk groot. Jongens klokken af op zo’n 90.000€, terwijl de kostprijs bij meisjes oploopt tot wel 125.000€ in totaal.

In de babyperiode is er nog niet echt een verschil te zien. Er wordt evenveel uitgegeven voor jongens als voor meisjes. Denk maar aan luiers, kleertjes, en de babyuitzet zoals een kinderwagen of park. Maar eens kinderen de peuterleeftijd hebben bereikt, wordt er heel wat méér geld gespendeerd aan dochters dan aan zonen. Zo wordt er zo’n 37% meer uitgegeven aan meisjeskleren dan aan jongenskleren.

Piek in de tienerjaren

Het verschil wordt overigens steeds groter naarmate kinderen ouder worden, met een piek in de tienerjaren. Dan wordt er niet alleen een pak meer uitgegeven aan meisjeskleren, maar komen er ook talloze uitgaven aan bijvoorbeeld verzorgingsproducten en make-up bij.

Opvallend: op het vlak van zakgeld blijken jongens dan weer duurder te zijn. Zij krijgen tot 10 procent meer dan meisjes.

Altijd het gevoel gehad dat dochters toch veel geld kosten? Het ligt dus niet aan jou!
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes