tieners

Tieners, pubers, adolescenten … Wat is wat? En wie is wie?

24/03/2023

Is een tiener automatisch een puber? Of is het omgekeerd? Wat is dat precies, de puberteit? En van wanneer tot wanneer loopt deze helse periode? In onze eerste podcast vertellen Evelien Kayaert en gedragstherapeute Anky De Frangh er alles over. 

Pubers, tieners, adolescenten … Hoe zit dat precies met die terminologie? 

Verlopen de puberteit en de adolescentie bij meisjes en jongens op dezelfde manier? Is het tegenwoordig erger gesteld met de tieners dan vroeger? Hoe zit dat precies met die prefrontale cortex en de invloed op het gedrag van tieners? En gaat de puberteit vlotjes voorbij als je een heel temperamentvolle peuter had? Het komt allemaal aan bod in de eerste aflevering van onze Tieners in Huis-podcast. 

Geen tropenjaren meer, geen 'team no sleep' meer, geen peuterpuberteit of babysits meer... Heerlijk, een zelfstandig kind in huis dat je niet constant moet entertainen, met wie je interessante gesprekken kan voeren en volwassenere dingen mee kan doen ... Helaas! Krijg je gepresenteerd: een heerlijk kopje kakelverse hormonen. Met een werkelijk unieke blend: de TIENER.

Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen? Belangrijke vragen ... want dit blijkt allemaal geheel onduidelijk voor hun ouders. In onze podcast gaan we op zoek naar antwoorden op onbegrijpelijke gedragingen of uitspraken van tieners.

Je vindt onze podcast hier terug. 

Ouders komen van Mars

Naast de podcast is er ook het boek ‘Ouders komen van Mars, hét boek dat je moet gelezen hebben om je tiener te begrijpen. Het boek verschijnt in de tweede helft van april, maar je kan nu alvast een exemplaar reserveren op onze webshop.

Alle info vind je hier

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes