tieners voor spiegel

Waar komt dat negatieve zelfbeeld van tieners vandaan?

1/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat tienerschap is echt geen walk in the park. Die zonen of dochters van ons voelen zich vaak zo onzeker. De ene zal dit wat gemakkelijker benoemen ('Papa, ik ben lelijk!'), de ander zal het alleen maar in stilte denken ... Hun achterwerk is te dik, hun armen te dun. Ze zijn te breed, te groot, te behaard, te vlekkerig ...

Het lijkt soms alsof die tieners in een spiegel kijken die hun lichaam volledig vervormt, want wij zien vaak iets compleet anders. Vreemd, maar toch ook weer herkenbaar. Ik heb al zo vaak gedacht: Hoe kon ik vroeger denken dat ik te dik was? Ik was zo slank! Ik zou tekenen voor dat lijntje van weleer.

Waar komt dat negatieve zelfbeeld in godsnaam vandaan? Hoe ga je daar als ouder het best mee om? En hoe zit het met complexen die je kunt fixen? Je krijgt een antwoord op al deze vragen in de zevende aflevering van de Tieners in Huis-podcast! 

Je vindt onze podcast hier terug. 

Je kan deze podcast gratis beluisteren dankzij de steun van YUN. Regelmatig last van onzuiverheden, zwarte puntjes of puistjes ? ACN REPAIR Therapy van YUN bestrijdt actief puistjes en onzuiverheden met de kracht van levende bacteriën. Met de producten van Yun is jouw huid op een natuurlijke manier weer in balans. Ga naar www.yun.be voor meer info.
Ouders komen van Mars

 

Naast de podcast is er ook het boek ‘Ouders komen van Mars, hét boek dat je moet gelezen hebben om je tiener te begrijpen. Het boek verschijnt in de tweede helft van april, maar je kan nu alvast een exemplaar reserveren op onze webshop.

Alle info vind je hier

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes