tieners voor spiegel

Waar komt dat negatieve zelfbeeld van tieners vandaan?

5/06/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat tienerschap is echt geen walk in the park. Die zonen of dochters van ons voelen zich vaak zo onzeker. De ene zal dit wat gemakkelijker benoemen ('Papa, ik ben lelijk!'), de ander zal het alleen maar in stilte denken ... Hun achterwerk is te dik, hun armen te dun. Ze zijn te breed, te groot, te behaard, te vlekkerig ...

Het lijkt soms alsof die tieners in een spiegel kijken die hun lichaam volledig vervormt, want wij zien vaak iets compleet anders. Vreemd, maar toch ook weer herkenbaar. Ik heb al zo vaak gedacht: Hoe kon ik vroeger denken dat ik te dik was? Ik was zo slank! Ik zou tekenen voor dat lijntje van weleer.

Waar komt dat negatieve zelfbeeld in godsnaam vandaan? Hoe ga je daar als ouder het best mee om? En hoe zit het met complexen die je kunt fixen? Je krijgt een antwoord op al deze vragen in de zevende aflevering van de Tieners in Huis-podcast! 

Je kan de podcast hier beluisteren: 

 

Een overzicht van alle afleveringen van onze podcast kan je hier terugvinden. 

Je kan deze podcast gratis beluisteren dankzij de steun van YUN. Regelmatig last van onzuiverheden, zwarte puntjes of puistjes ? ACN REPAIR Therapy van YUN bestrijdt actief puistjes en onzuiverheden met de kracht van levende bacteriën. Met de producten van Yun is jouw huid op een natuurlijke manier weer in balans. Ga naar www.yun.be voor meer info.

Ouders komen van Mars

 

Ouders komen van Mars

Naast de podcast is er ook het boek ‘Ouders komen van Mars, hét boek dat je moet gelezen hebben om je tiener te begrijpen. 

Ah, het ouderschap. Wat een prachtige, verrassende, uitdagende fulltime bezigheid! Misschien dacht jij wel: ik heb het overleefd, de tropenjaren. Eindelijk een zelfstandig kind in huis met wie je interessante gesprekken kunt voeren en leuke uitstappen mee kunt doen? Heerlijk ... die volle vijf minuten rust in de opvoeding. Want, nog voor je kon knipperen, krijg je iets volledig nieuws gepresenteerd: een heerlijk kopje kakelverse hormonen, met een werkelijk unieke blend: de tiener.

En terwijl je tot voor kort dat ouderschap volledig onder de knie had - easy peasy -, weet je het nu weer helemaal niet meer. Hoe komt het dat je het ene moment een dikke, hartverwarmende knuffel krijgt om vervolgens 10 minuten later doodgebliksemd te worden? Waarom praat je tiener honderduit met de buurman en nog geen twee woorden met jou? Hoe krijg je je tiener gemotiveerd om dat vervloekte huiswerk te maken? Kortom, hoe ga ik nu om met een tiener en die puberteit... Evelien, zelf mama van twee tieners, gaat op zoek naar concrete tips en antwoorden. Enter: psychologe Anky. Zij weet - gelukkig maar - meer. Fieuw!

BESTEL | MEER INFO

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes