Mama fietst met elektrische fiets

Waarom ik elektrisch fiets en mijn tiener volgt

31/08/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik heb ‘ja’ gezegd! Ja tegen een elektrische fiets. En dat we daar enorm blij mee zijn. Inderdaad, wij. Want ook mijn tiener plukt de vruchten van mijn nieuwe aanwinst op twee wielen, een elektrisch model Cortina.

Laat hellingen maar komen

Mama Evelien:

"Wij wonen in het heuvelachtige Vlaams-Brabant. Wil je hier ergens heen, dan kan je er vanop aan dat er wat stevige hellinkjes tussen zitten. Kortom: ook voor mijn tiener is de weg van hier naar school behoorlijk heftig."

"Het aantal kilometers valt mee (10), maar de heenrit is eigenlijk 1 steile klim, met een kort stukje platte baan, ergens halverwege. Dus een fiets met een beetje hulp is welgekomen."

elektrische fiets Cortina

"Na wat wikken en wegen heb ik voor mezelf een elektrische fiets aangeschaft en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad."

"De afspraak is dat mijn tienerdochter de fiets ook mag gebruiken in plaats van haar gewone fiets, in geval van ‘nood’ voor haar woon-schoolverkeer. Lees: als het heel slecht weer is (veel wind), als ze te laat vertrekt en haar bus mist – jups, gebeurt nogal vaak :-)."

elektrische fiets Cortina

"Zowel mijn dochter als ik hebben de laatste weken van de vakantie onze nieuwe stalen ros al een paar keer van stal gehaald voor enkele testritjes. Het verdict: meer dan geslaagd!"

"Het fietsen is echt een relaxmoment. Je kan fietsen op eigen kracht als je zin hebt, maar je kan ook rustig doorfietsen door wat hulp in te schakelen."

"Het is echt zalig om gewoon buiten te kunnen zijn, maar je niet dood te zweten na een paar meters fietsen. Ideaal als je ergens moet zijn en toch nog treffelijk wil toekomen. Belangrijk ook voor tieners, jawel!"

Enkele belangrijke tips (en duidelijke regels die wij afspraken)

  1. Peper je tiener in om de fiets goed op slot te zetten. Dat is niet altijd makkelijk om te onthouden voor mijn wispelturige en vergeetachtige puber.
  2. Draag altijd een helm! Ja, ook al raakt je kapsel ervan in de war – voor het overige moet ik haar er wel aan herinneren dat je haren ook best meer dan 1 keer per week kamt, maar goed. Met een elektrische fiets ga je namelijk vaak extra snel.
  3. Houd de batterij goed in de gaten op de display, zodat je zeker thuiskomt met ondersteuning.
  4. Vergeet de fiets niet op te laden – ik zet hem in de garage aan de lader, zodat hij altijd ‘paraat’ staat.
  5. Kies de juiste fietsmaat voor je tiener. Wist je dat niet alle fietsen dezelfde maat hebben? Bij ons kwam die gelukkig wel overeen – jawel, dochter is intussen even groot als moeder.

 

Perfect voor in en rond de stad

elektrische fiets Cortina

Mama Evelien en haar dochter Fien kozen voor een Cortina E-U4 Transport. Dat is de Cortina classic, maar dan in een elektrische uitvoering. Hij bestaat in verschillende kleuren en uitvoeringen en is uitgerust met het krachtige en vertrouwde Active Line Plus-systeem van Bosch.

Niet alleen perfect om naar school te fietsen, maar ook ideaal om naar je vrienden of het centrum te peddelen tijdens het weekend. Hij zit super comfortabel en heeft een handige voordrager voor je spullen.

- Motorkracht - 40 Nm zorgt voor een harmonieus ondersteunende acceleratie
- Aandrijving - Zachte ondersteuning, perfect voor in de stad
- Comfort -Relaxte zithouding (rechtop), Nexus 7 versnellingen, Cortina banden en grips.
- Gemak - Verlichting te bedienen vanaf het display, extra stabiele middenstandaard en Cortina stuurslot.
- Veilig - Voldoende remkracht dankzij de Magura hydraulische velgremmen en verlichting op de accu (altijd licht).

 

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Cortina. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes