baby en mama

5 manieren waarop je baby je toont dat je zijn favoriet bent

22/05/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Hoewel baby's nog niet in staat zijn om complexe emoties of voorkeuren op dezelfde manier uit te drukken als volwassenen, zijn er toch verschillende manieren waarop ze hun affectie kunnen tonen en een hechte band met hun mama kunnen ontwikkelen. Hier zijn enkele manieren waarop een baby kan proberen te tonen dat jij als mama het middelpunt van zijn wereld bent en zijn favoriete persoon bent:

 1. Lachen en glimlachen
  Baby's hebben de neiging om te glimlachen en te lachen in reactie op de aanwezigheid van hun mama. Dat is een teken dat ze zich op hun gemak voelen en genieten van de interactie.
 2. Oogcontact zoeken
  Baby's proberen vaak oogcontact te maken. Ze kunnen je blik volgen en proberen je aandacht te trekken. Zo proberen ze te connecteren en hun verlangen naar interactie te tonen.
 3. Troost zoeken
  Wanneer een baby zich ongemakkelijk, verdrietig of bang voelt, zal hij troost bij jou zoeken. Hij kan zijn armpjes uitstrekken om opgepakt te worden of tegen je aan leunen voor geruststelling. Dat geeft aan dat je baby vertrouwen heeft in jou en je nabijheid zoekt.
 4. Voorkeur voor nabijheid
  Baby's kunnen een voorkeur ontwikkelen voor de nabijheid van hun mama. Ze voelen zich het meest op hun gemak als ze dicht bij jou zijn, en ze kunnen onrustig of verdrietig worden wanneer ze zich te ver van jou verwijderd voelen.
 5. Blij zijn als je terugkomt 
  Wanneer je even afwezig bent geweest, kan je baby opgewonden en vrolijk reageren bij je terugkomst. Hij strekt dan misschien zijn armpjes naar je uit, begint te kirren of glimlacht om zijn blijdschap te tonen dat jullie weer samen zijn.

Opmerking: De band tussen een moeder en haar baby is complex en uniek, en dat betekent ook dat de manieren waarop een baby zijn voorkeur uit kunnen variëren. De signalen en behoeften van je baby leren te begrijpen helpt om een sterke ouder-kindrelatie op te bouwen.
 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes