4715fi.jpg

Hoe bereiden we ons voor op een kampeervakantie met een baby?

20/07/2022

Een gastmama plant een kampeervakantie met haar dan 9 maanden oude zoontje. Wat heeft ze daar allemaal voor nodig? Vroedvrouw Carolien geeft wat tips.

Hoe bereiden we ons voor?

"Wij zijn echte kampeerders. Vorig jaar skipten we onze vakantie omdat ik dit niet zag zitten om een hele week op een lage luchtmatras te liggen met een buikje van 7 maanden ver. Dit jaar willen we er wel graag een weekje op uit met de tent en met ons zoontje die dan 9 maanden zal zijn. Hebben jullie goede tips? Hoe bereiden we ons hier goed op voor?"

 

Tips voor kampeervakantie met baby

  1. Zorg ervoor dat alles hygiënisch bereid kan worden.
  2. Neem kleine flesjes water mee om de flesjes te bereiden.
  3. Kunstvoeding moet tegenwoordig niet meer opgewarmd worden. Dit kan ook op kamertemperatuur gegeven worden.
  4. Als je kleintje echt geen kunstvoeding wil drinken op kamertemperatuur, kan je het water eerst koken op een (veilig!) kampvuurtje.
  5. Neem bereide potjesvoeding mee. Als je niet in de mogelijkheid bent om vers te koken, is potjesvoeding een goed en veilig alternatief.
  6. Laat je kindje vanaf 8 maanden op stukjes voeding knabbelen (zoals een banaan, een rijpe peer, een stukje brood...) zodat je dit op vakantie ook kan toepassen. Dit kan wel van pas komen als je niet meteen puree of potjes in de buurt hebt.
  7. Misschien moet je toch een draagbaar park meenemen? Want zo'n 9 maandertje kan (meestal) kruipen en dat lijkt me niet zo handig als je buiten bent.
  8. Een draagzak of -doek om uitstapjes te maken.
  9. Voor het slapen zou ik toch wel wat attent zijn naar wiegendood toe. Liever een harde matras dan een luchtmatras, geen donsdekens maar lichte lakens.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes