4274fi.jpg

Carolien De Bondt

Vroedvrouw en lactatiekundige IBCLC

Ik ben in 2007 afgestudeerd als vroedkundige en in 2008 als sociaal verpleegkundige. Daarna heb ik 8 jaar bij Kind en Gezin gewerkt. In 2014 heb ik het diploma van lactatiekundige behaald. In 2016 heb ik de extra opleiding ‘Gespecialiseerde farmacologie voor vroedvrouwen’ gevolgd, wat betekent dat ik bepaalde, specifieke medicatie mag voorschrijven.

Ik heb 1 jaar gewerkt als zelfstandig vroedvrouw, maar momenteel ben ik actief als vroedvrouw/verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis.

Als vroedvrouw in de thuiszorg focus ik mij vooral op de begeleiding van de zwangerschap (in samenwerking met de gynaecoloog/huisarts), huisbezoeken na thuiskomst uit het ziekenhuis en borstvoedingsbegeleiding.

De zwangerschapsbegeleiding vindt plaats in huisartsenpraktijk De Torekens in Onze-Lieve-Vrouw Waver (www.detorekens.be).

In iedere gemeente van de provincie Antwerpen is er een vroedvrouw van het Wit-Gele Kruis actief. Je kan bij ieder huisbezoek op dezelfde vroedvrouw rekenen. Wanneer je vroedvrouw vrijaf heeft of onverwacht afwezig is, is er een vaste vervanger voorzien. Een up-to-date vroedvrouwendossier en een persoonlijke briefing zorgen ervoor dat deze collega de zorg naadloos kan overnemen.