4568fi.jpg

Zeven goede redenen om meter te worden

10/03/2017

Ik ben onlangs voor de derde keer gevraagd om meter te worden (en dan zijn mijn broers en zussen nog niet eens aan kinderen begonnen! Ik vind het telkens weer een ongelooflijke eer als ik gevraagd word om meter te zijn. De laatste keer zei de mama dat ik gerust mocht weigeren omdat ik al twee metekindjes had. Are you kidding me? Al heb ik tien metekindjes, ze blijven allemaal even speciaal voor mij.
 

Zeven goede redenen om meter te worden

Wat betekent het meterschap voor mij?

  1. Het feit dat de ouders me vertrouwen met hun mooiste wonder, is een prachtig cadeau. Het versterkt mijn band met de ouders. De ouders kiezen ervoor om meer tijd met mij door te brengen, wat op zich al geweldig is. 
  2. Al mijn metekindjes zijn uniek en hebben een eigen karakter. Drew is 12 jaar. Met hem kan ik heerlijk dollen en onnozel doen. Ik weet wel dat hij soms denkt dat ik wat raar ben, maar volgens mij hoort dat bij het takenpakket van een meter ☺. Het leven is al serieus genoeg, toch? En het leuke is dat ik me helemaal kan laten gaan bij hem! Rube is 6 maanden, wat een ongelooflijk schattige leeftijd is. Zijn leven bestaat enkel nog maar uit lachen, ‘armzwaaien’, eten en slapen... en zijn meter haar hart veroveren, de kleine charmeur! De kleinste zit nog veilig in mama haar buik. Haar ga ik nog volop moeten leren kennen. Maar als ik haar 2-jarige broertje Kamiel zie rondlopen, kan het alleen maar een fantastisch persoontje worden!
  3. Ik heb plaats in mijn hart voor wel tien unieke metekindjes.
  4. Volgens mijn wederhelft zullen we een busje nodig hebben om alle nieuwjaarsbrieven rond te krijgen. Laat maar komen, die bus! I love nieuwjaarsbrieven!
  5. Weer een kindje erbij om extra te verwennen. Want mijn eigen kinderen verwennen, daar ben ik toch wat voorzichtig mee. Je wilt natuurlijk niet dat ze verwende nesten gaan worden. Maar voor mijn metekinderen kan ik voluit gaan! Uitstapjes, speelgoed, babykleertjes, snoep, koeken… Uiteindelijk is het aan de ouders om ervoor te zorgen dat ze geen verwende nesten worden, nietwaar? ☺
  6. Babyborrels, verjaardagsfeestjes, dopen, communies, laat ze maar komen! Tenslotte is het alleen maar geweldig leuk om jezelf en je kroost mooi te maken. We vergeten voor het gemak even dat het ook wel ongelooflijk stresserend is om een 5-jarige en 3-jarige kleuter én een echtgenoot op tijd klaar te krijgen.
  7. Door meter te worden, krijgen mijn eigen kinderen er ook wat extraspeelkameraadjes bij. En ze leren omgaan met baby’s, jongere kinderen en oudere kinderen, verschillende karakters. Het is dus ook nog eens pedagogisch verantwoord. Mijn oudste zoon Daan is bijvoorbeeld dol op Drew. Die twee zijn echt dikke vrienden, hoewel ze dik 6 jaar schelen. Als ik hen bezig zie, vult mijn hart zich met liefde voor allebei!

Merci!

Bedankt aan de ouders van mijn metekindjes om me te vertrouwen! Jullie zijn allemaal topmama’s en -papa’s! 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes