Baby Hector

Dokters gaven baby 1 dag te leven en ... hij viert intussen zijn eerste verjaardag

24/11/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Dokters gaven hem amper een overlevingskans, maar intussen viert de Britse baby Hector zijn eerste verjaardag. Het jongetje dat prematuur geboren werd op 23 weken verbaast iedereen. “Hij is meer dan een mirakel en ik ben zo trots op hem”, zegt zijn mama.

Toen Marie Clare Tully na 23 weken zwangerschap beviel van haar zoontje Hector, gaven dokters het baby’tje weinig tot geen kans. Volgens hen had de jongen maar een dag te leven. Ze raadden zijn mama aan om afscheid te nemen van haar kindje.

259 nachten in het ziekenhuis

Maar Hector verbaasde alles en iedereen en vierde onlangs zijn eerste verjaardag. Het waren 12 moeilijke maanden, maar zijn mama beschrijft het wel als het "gelukkigste jaar van haar leven".

Intussen bracht het kindje 259 nachten door in het ziekenhuis, nadat hij ter wereld kwam met zware complicaties door de vroeggeboorte. Zo heeft hij een waterhoofdje en had een hersenbloeding. Hij lijdt ook aan een chronische longziekte, heeft een voedingssonde en heeft slaapapneu.

Thuis na 5 maanden

Na 42 dagen mocht Hector van de beademingsmachine. Dokters vertelden zijn ouders Marie en Angus toen dat het jongetje zou overleven. “Toen ik het nieuws hoorde, heb ik een schreeuw gelaten vanuit het diepste van mijn ziel. Ik kan het niet uitleggen, het was het beste gevoel ooit”, vertelt Marie.

“Hector had nog een lange weg te gaan, maar het feit dat het medische team hem overlevingskansen gaf, was geweldig.”

Op 22 april 2022, 5 maanden na zijn geboorte, mocht Hector naar huis. Hij bleef wel een vaste patiënt in het ziekenhuis en werd intussen al 15 keer geopereerd. Zijn ouders moesten ook al verschillende keren met hem naar de spoedafdeling.

Zo veel vreugde

Door zijn waterhoofd heeft hij last van hoofdpijn, misselijkheid, slecht zich en kan hij moeilijk stappen. “Toch voel ik mij de gelukkigste persoon op aarde. Hij is zo’n fijn kind, hij brengt zo veel vreugde in het leven van zo veel mensen.”

“Hij kwam erdoor dankzij iedereens positieve gebeden en we zorgen ervoor dat hij altijd omringd is met liefde en blijdschap. We hopen dat hij zich ongelooflijk geliefd voelt. We zorgen ervoor dat elke dag een geweldige dag is voor hem”, zegt zijn mama.

Hoe Hectors gezondheid zal evolueren in de toekomst, weten zijn ouders niet. Maar Marie en Angus hebben hem bij zijn eerste verjaardag stevig in de bloemetjes gezet. “Hij werd geboren om 1u14 ’s nachts. Op dat exacte tijdstip 1 jaar later stonden we aan zijn bedje. We hadden een rustig momentje samen en zijn gewoon zo dankbaar dat hij er is.”

 

Bron: BBC News

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes