7174fi.jpg

Numsy NightCalm: je baby slaapt vlotter in met ‘witte ruis’

19/01/2021

Ken je dat? Je bent aan het stofzuigen en je kleintje valt er spontaan van in slaap, terwijl dat in slaap vallen anders misschien niet altijd even vlot verloopt. Dat komt door de ‘witte ruis’: een constante toon waar je kleintje rustig van wordt. Je baby heeft negen maanden lang in een ‘luidruchtige’ baarmoeder gezeten en is dus niet gewoon aan stilte, terwijl die witte ruis (van een stofzuiger bijvoorbeeld) hem of haar net rustig maakt. Maar: je kan moeilijk voortdurend staan stofzuigen naast het wiegje, nietwaar. Gelukkig bestaan er toestellen die zo’n witte ruis nabootsen. De moeite om eens uit te testen, vonden wij!

Numsy NightCalm is zo’n toestel dat witte ruis nabootst. Deze slaaptrainer biedt 29 geluiden aan die op ‘volle frequentie’ worden afgespeeld. Dat betekent dat de geluiden die de oren binnenkomen alle verstoringen van buiten blokkeren – dat is die befaamde witte ruis. Die witte ruis zorgt ervoor dat je kleintje met gemak in slaap valt én beter doorslaapt. De hersenen schrikken namelijk niet meer wakker van plotse geluiden, want die worden opvangen door de witte ruis op de achtergrond.

Doordat prikkels van buitenaf gefilterd worden, leert je kindje beter door te slapen. Die witte ruis verbetert namelijk de koppeling tussen de verschillende slaapfases. Veel jonge baby’s hebben moeite om die slaapfases aan elkaar te koppelen, maar door witte ruis te gebruiken gaat dat vlotter.

Bovendien is die constante ruis heel kalmerend en geeft het je kindje een veilig en geborgen gevoel. Het doet baby’s denken aan het suizende geluid van bloed dat door de baarmoeder stroomt. Daar worden ze rustig van, zodat ze gemakkelijker inslapen.

Goed slapen is essentieel voor baby’s: slaap is één van de belangrijkste bouwstenen voor een gezonde groei en de ontwikkeling van de hersenen. En laat ons eerlijk zijn: zelf zien we ook wel de voordelen in van een baby’tje dat gemakkelijk slaapt ;-).

Numsy

Uitgetest: Numsy NightCalm

Mama Paulien testte de Numsy NightCalm uit. “Mijn dochtertje Millie was de eerste maanden echt een hele goeie slaper. Af en toe eens een minder momentje en er werd soms wel eens gedut in de draagdoek, maar over het algemeen konden we haar gewoon in bed leggen en was ze vertrokken. Dat veranderde eens ze naar de crèche begon te gaan. Daar slaapt ze heel goed en vast, maar thuis is dat  niet meer het geval. Vooral de dutjes werden een probleem: haar in slaap krijgen, duurde soms langer dan een halfuur. Ook ’s nachts werd ze steeds vaker wakker en was het moeilijker om haar terug in slaap te krijgen.

Toen ik de kans kreeg om de Numsy Night Calm te testen, heb ik dus snel ja gezegd. Ik had al het een en ander gelezen over witte ruis, maar dacht eigenlijk dat Millie al te ‘oud’ was om hiermee te starten. Niet dus!

Het toestel is compact en mooi qua design. Je kunt hem makkelijk neerzetten of ophangen. Hij is draadloos en oplaadbaar – handig! Ik kan hem gemakkelijk meenemen van de ene kamer naar de andere (Millie slaapt overdag in haar eigen kamertje, maar ’s nachts in de co-sleeper naast mij want ik geef nog borstvoeding). De Numsy Night Calm heeft 29 geluiden, gaande van de ‘gewone’ witte ruis tot ventilator, onweer, de zee, een open haard… Die laatste gebruik ik soms stiekem zelf als ik de slaap niet kan vatten ;). We hebben de verschillende geluidjes getest, maar Millie is het meeste fan van de gewone ruis.

We gebruiken het toestel ondertussen al een paar weken en ik ben oprecht een grote fan! Doorslapen lukt hier helaas nog steeds niet, maar het inslapen gaat wel stukken vlotter – behalve die paar dagen dat er tandjes door kwamen … ;). Millie ‘herkent’ de ruis al en weet dat dat het signaal is om te gaan slapen. Het filtert ook andere geluiden weg die haar anders makkelijk afleiden. Als ze ’s nachts eens wakker wordt en niet meteen de slaap kan vatten, zetten we de Numsy aan en is ze meestal binnen de vijf à tien minuten weer vertrokken.

Een echte aanrader dus als je het mij vraagt!”

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Numsy. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes