6844fi.jpg

Als je kleintje voor het eerst uit logeren gaat … Een paar tips!

25/06/2020

Als je kleintje voor de eerste keer ergens anders gaat logeren, kan dat best een beetje eng zijn. Zowel voor jou als mama of papa als voor je kleine schat. Zal hij/zij dat wel goed stellen? Zal hij/zij goed kunnen slapen, jou niet te veel missen, de boel niet op stelten zetten? Een paar tips om alles vlot te laten verlopen!

Uit de praktijk blijkt dat allemaal meestal prima te verlopen. Maar de eerste keer is altijd een beetje spannend natuurlijk. Het betekent dat je je kleintje weer een beetje moet loslaten en da’s niet altijd even gemakkelijk. We delen een paar tips om dat eerste logeerpartijtje vlot te laten verlopen!

 1. Elke mama heeft zo haar eigen gewoontes en rituelen. Geef daarom genoeg informatie over je kindje. Wat is jullie slaapritueeltje? Welke liedjes zing je of welk verhaaltje lees je? Hoeveel melk drinkt hij/zij? Hoe kan je kleintje best getroost worden? Hoe laat gaat hij/zij meestal slapen?
 2. Als je baby uit logeren gaat, moet je behoorlijk wat spulletjes voorzien. Zorg dat je niets vergeet:
 • Pyjama
 • Slaapzak
 • Logeerbedje
 • Babyfoon
 • Luiers en vochtige doekjes
 • Verse kleertjes
 • Flesjes en de juiste melk
 • Tandenborstel en tandpasta, borstel of kam, babyzeep
 • Tutje
 1. Zorg voor een vertrouwd gevoel bij je kindje. Ideaal daarvoor is zijn of haar favoriete knuffel meenemen waar hij/zij zo aan gehecht is. Zo voelt je kleine schat zich onmiddellijk thuis! Je kan ook een paar speeltjes meenemen voor ’s avonds en/of ’s morgens. En als je schrik hebt dat je kindje te veel zal missen en niet zonder jou zal kunnen slapen, geef dan een t-shirt mee waar je zelf in hebt geslapen. Zo heeft je kindje toch jouw geur bij het slapen. Ook door zijn eigen drinkbeker of fles mee te geven en zijn vertrouwde melk geef je je kleintje wat houvast.
 2. Hou het afscheid kort en duidelijk: geef een kusje en een knuffel en vertel je kind dat je de dag erna terugkomt. Wegglippen als je kindje afgeleid is en niet kijkt is niet zo’n goed idee, want dan begrijpt je kindje niet wat er aan de hand is.
 3. Maak je je ’s avonds zorgen en ben je meer aan het piekeren dan te genieten van een rustige avond? Bel dan even om te horen hoe het verloopt, dan ben je wellicht meteen gerustgesteld! Hou jezelf echter in en hang niet om het uur aan de telefoon. Misschien kan je vragen dat de andere partij af en toe een fotootje doorstuurt ter geruststelling?

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bambix. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes