7759fi.jpg

10 redenen waarom het dik oké is om de hele dag in je homewear rond te lopen

15/11/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Als er nu één iets positiefs is waar we de voorbije twee jaar massaal achter zijn gekomen, dan is het wel dat homewear de beste uitvinding ooit is. Of het nu is om te genieten van een lazy Sunday, om te telewerken of om een quarantaine uit te zitten, en of het nu in je pyjama is of in je favoriete “sport” kledij: het is gewoon hélemaal oké om lekker in je meest comfortabele outfit te chillen in de zetel tot de middag. Of de hele dag, waarom niet! Niet overtuigd? Wij hebben nochtans goeie argumenten!  

1. Homewear = ontspanning

Als mama of papa moeten we allemaal véél ballen tegelijk in de lucht proberen te houden. Tel daar nog eens alle corona-ellende en de steeds veranderende maatregelen bij en het is overduidelijk: we kunnen allemaal wel een ferme portie ontspanning gebruiken. Dat ontspannen begint natuurlijk bij wat je draagt. En je pyjama of die gemakkelijke stretchbroek en hoody, die staan zo’n beetje synoniem voor ontspanning. Toch? Zen! 

UNIQLO

2. Het is comfortabel

Geen vervelende ritsen, geen knoop die net iets te veel spant. Geen skinny-broek waarbij je een halve workout moet doen alleen al om je erin te wurmen. Nee, gewoon een comfortabele outfit die nergens spant of snijdt, die misschien die mummy tummy wat verdoezelt  en dat allemaal in de zachtste stofjes. That’s how we like it!

UNIQLO

3. Geen kledingstress

Door in je pyjama of comfy outfit te blijven rondlopen, bespaar je een hoop tijd. Meestal sta je toch maar te twijfelen voor je kast over wat je vandaag weer zou dragen. Maar niet vandaag! De tijd die je daarmee uitspaart kan je dan weer besteden aan belangrijkere dingen. Zoals je knusjes in de zetel nestelen en een boekje lezen, of samen een filmpje bekijken. Yes!

UNIQLO

Homewear

4. Het is lekker warm

Je homewear, fluffy dikke sokken en een zacht dekentje: meer heb je niet nodig om je warm te houden. Ook al regent het en is het buiten koud en donker, daar heb jij binnen helemaal geen last van. En zo kan je die verwarming ook meteen een graadje lager draaien: goed voor de planeet én de portemonnee!

5. Zalig knuffelen

Die zachte stofjes, die vragen erom om gestreeld te worden. En dat nodigt dan weer uit om elkaar extra veel te knuffelen. Al een geluk dat we thuis niet moeten social distancen: geef huidhonger geen kans en knuffel er maar op los!

UNIQLO

UNIQLO

6. Homewear mag gezien worden

Als je regelmatig zo’n dag inlast, dan heb je natuurlijk een goeie reden om te investeren in mooie homewear die gezien mag worden. Vergeet het voorbijgestreefde imago van slobberkledij, een versleten pyjama of die oude trainingsbroek die je ook aantrekt voor schilderwerken in huis als homewear:  tegenwoordig is er keuze genoeg voor een comfortabele én stijlvolle outfit. Mooi meegenomen: in die mooie homewear hoef je je niet te schamen als er onverwachts toch iemand aan de deur staat. Win-win!

UNIQLO

7. Je hebt minder was

Door de hele dag rond te lopen in je pyjama of je makkelijke outfit, maak je geen andere kleren vuil. Dat betekent dat je minder moet wassen, en dat kunnen we alleen maar toejuichen! Meer nog, dat is op zich al reden genoeg om overtuigd te zijn. Kleine wasjes, (geen) grote wasjes – en dus opnieuw tijd voor andere, leúkere dingen.

8. Ideaal om lekker veel te eten

We proberen allemaal wel om gezond te eten en niet te veel uit de bocht te gaan. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, en af en toe mogen we best eens zondigen. Een stukje taart, frietjes of een pannenkoek? Die comfy broek rekt vlotjes mee, als dat niet handig is! Dan spannen we die riem op maandag wel weer wat harder. Of volgende week maandag, dat zien we nog wel. ;-)

UNIQLO

UNIQLO

9. Homewear is de geschikte outfit voor ALLES

In je homewear kan je echt alles doen. Schoonmaken, een gezelschapsspelletje spelen, een film bekijken, lekker eten, door de living dansen, yoga of een boek lezen … Het kan allemaal. Ideaal toch?

10. Twinning is winning

Het is misschien een beetje melig, maar geef toe: eigenlijk zijn matching outfits voor de kindjes af en toe gewoon superschattig. Of je kan nog een stapje verder gaan, en gewoon voor een matching outfit kiezen voor het hele gezin. Too cute!

UNIQLO

Ook overtuigd van het geniale concept ‘homewear’? Dan kan je de leukste comfy outfit shoppen bij UNIQLO. Denk aan zachte stoffen, comfortabele fits en outfits die je lekker warm houden.

De leukste homewear bij UNIQLO voor dames vind je hier, de leukste homewear voor kinderen vind je hier.

Op zoek naar een UNIQLO-winkel? Die vind je dan weer hier.

En nu: relaxen maar!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner UNIQLO. Bekijk hun nieuwe collectie voor de herfst 2021. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes