4681fi.jpg

5 goede redenen waarom een fototoestel voor je 3-jarige een must-have is

17/03/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Het zoontje van gastmama Eline vond per toeval het oude fototoestel van mama en papa in een lade en neemt er sindsdien foto's mee. Tot groot enthousiasme van mama, want het levert de mooiste, meest onverwachte foto's op van hem en kleine broer. 5 redenen waarom ze het iedereen zou aanraden!

Aanrader!

In één van onze lades in de woonkamer lag ons fototoestel, zo'n kleine digitale Canon IXUS. Het toestelletje werd zelden nog bovengehaald, omdat we de meeste foto's met onze smartphones nemen. Tot mijn oudste het een jaar geleden uit de lade viste. Een dikke 2,5 was hij toen.

Sindsdien beschouwt hij zichzelf als trotse eigenaar, en misschien moedig ik dat stiekem ook wel wat aan. Want eerlijk gezegd, ik vind het absoluut geweldig!

Zo af en toe neus ik eens tussen de foto's die hij maakt, en sinds kort besliste ik om op mijn Facebookpagina een mapje aan te maken met een selectie van zijn beste foto's. Ik stond namelijk zo versteld van de prachtige foto's dat ik werkelijk iedereen wil aanmoedigen zijn of haar kind af en toe een fototoestel in de handen te duwen!

1. Puur

De foto's die erop staan, zijn zo echt, zo puur. Geen fake smiles, geen gedoe, mensen lachen eerlijk en mooi naar de camera wanneer een kind hen fotografeert.

2. Details

Het is ongelooflijk welk oog voor detail die kleine ukken hebben! Een close-up van een bloemetje, een mier, een eigenhandig in elkaar geknutselde constructie, een kaarsvlammetje... Maar ook hun eigen voetjes, smelt smelt.

3. Herinneringen

Ik ontdekte dingen die ik al lang vergeten was! Zo deugddoend om terug te zien. Ik kon bijvoorbeeld niet bij het eerste hapje groentenpap aanwezig zijn van m'n jongste, gegeven door zijn papa, maar zag op de Canon dat mijn oudste zoon hier foto's van nam! Hartverwarmend!

4. Gekke bekken

Vraagt jouw kid opa of oma om een gekke bek te trekken voor de foto? Dan doen die dat! Het is echt hilarisch om door de foto's heen te bladeren en te zien wie welke smoelen trok voor onze deugniet. En dat terwijl sommigen anders nooit op de foto willen;-).

5. Stilstaan

Je staat zelf even stil bij al het moois rondom je, als je merkt wat die kleine allemaal fotografeert. Alle details, gebeurtenissen... Ze gaan ons zo vaak voorbij. En dat terwijl zoveel de moeite waard is. Ik zal mijn best doen de wereld voortaan wat meer verwonderd aan te kijken! 

 

Haal die camera's maar boven!

Succes! :-)

PS: op de foto hieronder zie je een foto die mijn zoon nam van kleine broer... 

kleine jongen met muts op