3881fi.jpg

9 dingen waar papa’s (meestal) beter in zijn

7/08/2020

Papa zijn is zoals mama zijn, maar dan helemaal anders. We moeten er niet flauw overdoen, er is wel degelijk een verschil… en niet altijd in het nadeel van de papa’s. We doen niet moeilijk, ere wie ere toekomt: dit is waar papa’s toch echt wel beter in zijn!

1. Wilde spelletjes

Gooien in de lucht, vechten in de zetel, waterballonkanon… terwijl mama ernaast staat en (soms niet heel) stilletjes haar hart vasthoudt…

2. Een uitzichtloze situatie keren

De baby gefrustreerd of over de toeren, de mama op het randje van een zenuwinzinking… en de papa die met frisse blik aankomt en weet welk pad te kiezen: afleiding, doorduwen of de rustige rots in de branding zijn.

Soms zit je er als mama gewoon te dicht op, ben je te moe of ben je ook een deel van het probleem. Je partner is op dat iemand die binnenkomt, de situatie vanuit een ander perspectief ziet en kindlief gekalmeerd/aangekleed/slapend krijgt. Je had de oplossing nooit zelf bedacht, of misschien wilde je ze niet kiezen om tal van redenen (YouTube voor een baby van tien maanden ben je zot?!) en moest je achteraf vaststellen dat het wel hielp (tiktak, jij levensredder).

3. Schaamteloos omkopen

Iedereen weet dat omkopen de béste manier is om peuters iets te doen doen dat ze helemaal niet willen doen. Het mag wel niet volgens de boekjes en de meeste mama’s proberen heel braaf zich aan de regeltjes te houden. En de papa is op dat moment iemand die zegt: “foert, ik doe het toch.” Om vast te stellen dat de wereld niet vergaat…

4. Minder inzitten met de details

Hebben ze te warm, te koud, voldoende fruit binnen? Papa’s zijn meestal beter in schouder ophalen en voortdoen met de leuke dingen.

5. De kinderen hun grenzen laten verleggen

Dat is niet erg: mama is de veilige haven, papa is de motiverende kracht. Echt teamwork!

6. De regels van het voetbal uitleggen

Wel oké, er is geen reden waarom vrouwen dat niet kunnen, feitelijk. Misschien ligt het gewoon aan mij en het feit dat ik eerder een preek zou afsteken over de bovenmatige aandacht voor twintig mannen die achter een balleke aanhollen op een belachelijk groot veld - ja, ook tegen mijn driejarige. Beter aan de papa laten dan ;-)

7. De kinderen nutteloze dingen leren

High fiven, scheten laten op commando, in alle liedjes kaka verwerken, vieze rijmpjes maken, ‘winter is coming’ zeggen? Check, check, check, check en check! Och ja, iemand moet het doen - en ondertussen kan jij de morele zuiverheid zelf blijven. Win-win!

8. Het gewoon laten zijn

Mama’s proberen altijd om alles zo educatief mogelijk te laten zijn, en daardoor is de fun er wel eens af. Papa’s die kunnen gewoon (mee)spelen zonder er drie nieuwe woorden of een Belangrijk OpvoedingsPrincipe mee te geven

9. Te veel geld spenderen aan dingen waar het kind nog niet aan toe is

Hij was gewoon zo enthousiast :) En ach, ze groeien er wel in en anders hebben we de foto’s om te bewijzen dat we echt wel toffe dingen met hen deden ook al lagen ze te slapen en kunnen ze zich er niks van herinneren… TOCH?!

Dank u papa, toch weer negen taakjes die wij aan ons voorbij kunnen laten gaan :-)

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes