4934fi.jpg

Australische mama deelt eerlijke foto van haar lichaam net na de bevalling

9/08/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Elise Grossman is een Australische mama van drie kindjes. Net na de geboorte van haar jongste dochter Willa deelde ze een foto van haar naakte lichaam. Daarop zie je dat de Australische ook na de geboorte nog een bolle buik heeft, alsof ze nog altijd zwanger is, en dat ze striemen heeft. Door haar eerlijke foto hoopt Elise een realistisch beeld te scheppen van hoe een lichaam eruitziet net na de bevalling.

Elise Grossman

Bij de foto schrijft Elisa Grossman deze inspirerende boodschap: “Laat ons het eens hebben over lichamen net na de bevalling. Ik vroeg mijn fotografe om deze foto te maken, slechts een paar uur nadat ik bevallen was van Willa. Ik was toen in de meeste rauwe en kwetsbare staat mogelijk. Ik had pijn en ik was overspoeld door emoties. Ik was in de wolken omdat ik net ons mooie meisje op de wereld had mogen verwelkomen, en ik voelde me zo krachtig en trots op wat mijn lichaam en ik net hadden gedaan.”

Bolle buik

“Het is vreemd om naar beneden te kijken en nog altijd een bolle buik te zien, alsof je nog zwanger bent, zelfs al hou  je je baby op dat moment al in je armen. En het blijft vreemd, ook al is het de derde keer dat je het meemaakt. Het is niet gemakkelijk om naar huis te gaan met een baby en nog zwangerschapskleren te moeten dragen.”

Lichaam niet meteen weer in de plooi

“Bij mijn eerste was ik ervan overtuigd dat mijn lichaam gewoon weer in de plooi zou vallen. Iedereen zei me “je bent jong, je zal dat extra gewicht in geen tijd verliezen.” Maar weet je wat? Dat gebeurde niet. Dat gebeurde nooit, eigenlijk. Aan  elke baby heb ik een paar extra kilo’s en een paar extra striemen overgehouden.

Ik had het gevoel dat ik mijn lichaam moest bedekken in de periode na mijn bevalling. Ik wilde mijn lichaam niet zien in deze staat, laat staan het aan iemand anders tonen. Het heeft me drie kinderen de tijd gekost, maar ik heb me eindelijk gerealiseerd dat een lichaam net na de bevalling niet iets is wat verstopt moet worden.”

Trots en dankbaar

“Ik ben ongelooflijk trots op wat mijn lichaam me heeft gegeven. Ik ben dankbaar dat mijn lichaam in staat is om baby’s te dragen en ze natuurlijk ter wereld te brengen. Ik ben NIET beschaamd over mijn (vele) nieuwe strepen en over mijn lichaam na de bevalling. En niemand zou dat moeten zijn! Laat ons lichamen na de bevalling vieren, in al hun glorie. Het vrouwelijke lichaam is ongelooflijk, en ik ben zo trots op wat het mijne heeft volbracht!”

Wat een prachtige boodschap! En zo moedig van deze vrouw om zo eerlijk te zijn en andere vrouwen te helpen om realistische verwachtingen te hebben. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Elise Grossman