3987fi.jpg

Autovakanties met kinderen: een paar gouden tips

14/07/2016

Joepie! Hoera! We vertrekken binnenkort weer op vakantie met de kids. Nu alleen maar al ons gerief in de auto gestapeld krijgen. En de autorit overleven ... 

Joepie! Hoera! We vertrekken binnenkort weer op vakantie met de kids. Nu alleen maar al ons gerief in de auto gestapeld krijgen. En de autorit overleven ... 

De bagage: ik ga op reis en neem (niet) mee …

Ken je dat, je neemt je elke vakantie weer voor om niet te veel in te pakken. Maar het eindigt elke keer weer in een volle koffer – en zelfs dakkoffer. En zijn we er op de een of andere manier dan toch in geslaagd om alles in de auto te duwen, dan ziet hij er na een half uur al uit als een rijdend containerpark: kruimels van koeken links, speelgoed rechts … chaos.

Een aantal tips, zodat je misschien toch enigszins kreukvrij ter plaatse arriveert:

 1. Heb je een huisje/appartementje gehuurd? Check wat er al van attributen ter plaatse op je bestemming aanwezig zijn. Is er een babybedje? Een microgolfoven? Heel belangrijk is ook de vraag: is er een wasmachine? Dan moet je misschien niet de halve kleerkast inpakken maar wel voornamelijk een bus wasproduct.

 

 1. Bekijk ook eens het weerbericht voor je plaats van bestemming. Als ze de hele vakantieweek regen voorspellen en temperaturen onder 20°C, hoef je echt het opblaasbare zwembad niet mee te zeulen.

 

 1. Laad geen vracht etenswaren en dergelijke in de auto. Je kan perfect ter plaatse boodschappen doen. Blijf je in België, dan kan het zelfs nog gemakkelijker! Je kan het gewoon iemand anders ter plaatse voor jou laten doen, door je boodschappen op voorhand online reserveren via Collect en Go:
 • Check gewoon op de kaart (klik hier) waar het dichtstbijzijnde afhaalpunt is in de buurt van je vakantiebestemming.
 • Maak de avond voor vertrek een lijstje van dingen die je ter plaatse nodig hebt. Koffie. Wijn. Gin. Barbecuegerief. En andere levensnoodzakelijke dingen :-). En geef je boodschappenlijst online door.
 • Pak enkel in wat je echt nodig hebt om de autorit te overbruggen. (Zie verder: de ‘nood’kit.)
 • Installeer je op je gemak op je plaats van bestemming en haal je boodschappen dan af in het afhaalpunt van Collect en Go. Chill.

Een winner: je moet geen (plaatsinnemende) coolbox meenemen (of als je geen coolbox hebt, de helft van het gerief bij aankomst in de vuilnis kegelen.) En nog een pluspunt: het eten wordt niet onderweg al opgegeten (de koekjes en chips dan voornamelijk).

De autorit: wat je echt nodig hebt om die te overleven

Zelfs al zit je maar een uurtje in de auto, zorg dat je ten alle tijde een ‘nood’kit bij de hand hebt. Met daarin:

 • een of meerdere drankjes en koekjes per kind (fruit is uiteraard nog een pak gezonder maar bedenk waar die stukjes appel en banaan allemaal terecht kunnen komen als ze uit een plakkerig kinderhandje vallen) (best ook geen chocoladekoekjes om dezelfde reden)
 • een cafeïnehoudende drank voor de bestuurder(s). Misschien best een aantal cafeïnehoudende drankjes …
 • een ‘nood’tut per kind
 • een paar pampers
 • een toiletrol (jawel, dat kan voor vanalles dienst doen, onder andere noodstoppen in de berm)
 • wat speelgoed (idealiter speelgoed dat niet uit te kleine stukjes bestaat die over onder en boven terecht kunnen komen …)

 

Veel plezier en een fijne vakantie! :-)

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes