4167fi.jpg

Babybezoek thuis? No stress met deze 3 tips!

31/10/2018

Ouders in spe worstelen met veel keuzes. Eentje hiervan gaat over het babybezoek: doen we het thuis of organiseren we een babyborrel? Zoals bij elk van deze keuzes zijn er voor beide opties voor- en tegenstanders. Ik ben, de titel gaf het al weg, helemaal pro babybezoek thuis. 
 

Ik ga liever thuis langs. Op een moment dat past voor de ouders én de baby. Om de tijd te nemen hen te vragen hoe het echt gaat, met die grootste verandering in hun leven. Om te luisteren naar hun verhaal en ervaringen. Om te horen of we hen kunnen helpen. En om de baby te bewonderen, of course

In een tijd waarin vele koppels het enorm druk hebben en hun sociaal leven alsmaar meer onder druk staat, zijn zo'n thuisbezoekjes het perfecte excuus om even tijd te maken voor wat echt belangrijk is: gezelligheid met mensen die je graag ziet. 

Thuis = persoonlijker

Zelf vond ik thuisbezoek als ouder een heel fijne ervaring. Familie, vrienden en zelfs kennissen die zelf de tijd nemen om langs te komen: op zo'n moment weet je aan wie je wat hebt. Ik had ook helemaal geen stress om die bezoekjes vlot te laten verlopen. Met dank aan deze tips:

Tips voor no stress

1. Luister naar het ritme van jou en je baby
Voel je je niet comfortabel om te voeden in het bijzijn van je bezoek? Vraag hen dan te komen tussen twee voedingen. Heeft je baby 's avonds een huiluurtje? Plan in die tijdspanne dan geen bezoek. Heb je een paar lastige dagen achter de rug met weinig slaap? Stel dan een nieuwe datum voor om langs te komen. 

Het heeft totaal geen zin om mensen te ontvangen als jij en/of je baby zich niet goed voelen op dat moment. Dat bezoek kan echt wel op een ander moment. En als mensen daar geen begrip voor hebben, dan komen ze beter niet, moet je maar denken. 

2. Bepaal je eigen agenda

Laat je geen bezoekjes opdringen. Past het niet de voorgestelde dag, wees dan eerlijk en vraag voor een ander moment. Komt er een te grote groep langs, vraag dan om zich op te splitsen. Prop je weekends niet vol met aaneensluitende bezoeken: achteraf krijgen jij en je baby daar toch een weerslag van. 

Jij bent baas over je eigen huis, dus jij bepaalt wie er wanneer langskomt. Nogmaals: wie dit niet begrijpt, komt beter niet langs.

3. Sloof je niet nodeloos uit

Kersverse mama's voelen vaak de drang om hun huis spik en span te maken vooraleer er bezoek komt. Daar is niets verkeerd mee, zolang je maar niet overdrijft. Want het bezoek, dat komt voor jou en je baby, niet om de properheid van de vloer te testen. Wil je de hapjes simpel houden? Geen probleem. Wil je jezelf optutten? Doen! Wees enkel realistisch: met een baby op je schoot heb je sneller dan je denkt vlekken op die mooie nieuwe kleren. 

Eigenlijk is er maar 1 gouden regel: luister naar je eigen gevoel en maak keuzes in het belang van je baby. Leg jezelf geen, oké niet te veel, druk op want dat is echt verspilde energie. Enkel zo kan je van die thuisbezoekjes genieten en ze koesteren.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes