4389fi.jpg

Brief aan mijn zoon voor zijn eerste verjaardag

6/12/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

Een gastmama schrijft een prachtige brief voor de eerste verjaardag van haar zoontje. 'Laat me nog even genieten van je laatste dag als baby. Laat me je nog even knuffelen. Laat me nog even kijken hoe je slaapt, dicht tegen me aan.'

 

Meteen verliefd op jou

Lief patatje,

Je ligt hier nu vredig te slapen in mijn armen, jouw absolute plekje van veiligheid. Ik zit naar jou te kijken en kan er nog steeds niet over. Exact één jaar geleden lag ik in een ziekenhuisbed te uren af te tellen tot wanneer je ter wereld zou komen.

Morgen, exact om 16.20 uur, zal het één jaar geleden zijn dag mijn leven voorgoed veranderde. Vanaf de eerste seconde was ik verliefd op jou. Op je klare kijkers, je heldere blik.

We hadden geen gemakkelijke start samen; ik moest je even afgeven aan de goede zorgen van de artsen terwijl ik moest bekomen van mijn niet zo geweldige bevalling.

Maar toen konden we samen naar huis, met ons drietjes.

Wij zijn één

Jouw bedje stond al lang klaar, dicht bij het mijne, want ik was (en ben) er niet aan toe om je alleen op een kamertje te leggen. Jij en ik, wij waren één. Wij zijn één. Vooral als je nog uit mama's borstje drinkt. Want ook dat was een verrassing voor mezelf. Nooit gedacht dat ik zou beginnen met borstvoeding, laat staan dat ik het zo lang zou volhouden.

Maar het zijn onze momentjes samen. Even weg van de drukte.

Of middenin de drukte. Want met je twee pluszussen erbij kan het best levendig zijn in huis. Maar dat stoort je niet. Als we hen gaan afhalen aan school of je hebt ze een weekje niet gezien, klaart je gezichtje helemaal op.

Je leert zoveel van je zussen en bent heel graag bij hen om samen te spelen. En dat spelen, daar kan je wat van. Spelen, leren, ontdekken... Je doet het allemaal even vrolijk.

Zeker nu je al de woonkamer kan door wandelen dat het een lieve lust is.

De lieve mensen rondom jou

Maar even genoeg over jou.

Laten we het eens hebben over al die prachtige mensen rond jou die er mee voor zorgen dat je kan opgroeien als een vrolijk mannetje.

In de eerste plaats jouw papa. Je lieve prachtpapa. Je hebt er een goeie uitgekozen! Een papa die met heel zijn hart van mama houdt, een papa die zo'n groot hart heeft dat hij zoveel liefde heeft voor alle drie zijn kindjes. Een papa die ervoor zorgt dat ik zo'n goeie mama voor je kan zijn. Een papa die mij getoond heeft wat liefde is en die ik zo moeiteloos kan doorgeven aan jou. Ja patatje, jouw papa is er eentje van de goeie.

Maar ook jouw oma en opa's mogen we niet vergeten.

Oma, die voor jou een baken van troost en veiligheid is op dagen dat je ziek bent en mama er niet kan zijn. Een oma, bij wie je zonder problemen in slaap valt en rustig een uurtje of twee op haar schoot kan dromen. En opa, die zonder morren meteen een lift aanbiedt als je eens naar de dokter moet. Die speciaal voor jou wel nog eens naar de winkel rijdt als we groentjes vergeten zijn...

Die andere opa kijkt alvast uit naar de dagen dat je samen met hem kan gaan fietsen en voluit over de nieuwste muziek kan praten.

Dan hebben we nog jouw meters. Jouw lieve, hippe, leuke meters. De twee mensen die we zeer bewust hebben gekozen. Mensen waarvan we weten dat ze een meerwaarde aan je leven zullen zijn. Die je zullen opvangen als je het even minder leuk vindt thuis. Die je zullen bedelven onder cadeautjes en extra's tot wanneer mama stop zegt. Jouw meters, die me zo nauw aan het hart liggen en ik oprecht wil bedanken voor het meterschap zo hartstochtelijk te willen opnemen.

En dan zijn er nog al die andere mensen rondom jou... Te veel om op te noemen, maar stuk voor stuk personen die elk een deeltje levenservaring met je delen.

Ik hou van je

Lief patatje, morgen word je één. Een hele bijzondere verjaardag. Een mijlpaal na een jaar vol andere mijlpalen.

Morgen word je één.

Dus laat me nog even genieten van je laatste dag als baby. Laat me je nog even knuffelen. Laat me nog even kijken hoe je slaapt, dicht tegen me aan.

We zullen samen dromen van ballonnen, taart en cadeautjes.

Slaap zoet, mijn patatje.

Een hele gelukkige eerste verjaardag.

Ik hou van je.

Mama

 

Gastmama Ellen Van Vaerenbergh