3311fi.jpg

Checklist voor Zieke Moeders: 10 Gouden Tips

6/01/2016

Ziek zijn als moeder, het is niet gemakkelijk... Gelukkig hebben we Line, die naast een Mama Baas-schrijfster ook huisarts is en die nadat ze ziek was een Checklist voor zieke moeders heeft samengesteld.

Checklist voor Zieke Moeders

  1. Voorzie TEN allen tijden een noodapotheek! Niks ellendiger dan koorts krijgen en net zien dat de laatste Dafalgan 3 jaar overtijd is (die je – obviously – toch slikt).
  2. In dezelfde categorie: voorzie ten allen tijde in noodproviand voor man en kroost. ‘Kraamkost’ mag dan woord van het jaar zijn, ‘ziekenkost’ in huis hebben is even handig. Ik denk aan: diepvrieslasagnes, fishsticks, ingevroren soep maar ook aan poedermelk en Olvaritjes voor de mini’s… (deze tikt helaas wel aan in de schuldgevoel-balans over ongezonde voeding)
  3. Indien de diepvries geplunderd is: take-out. Tegenwoordig kan je zowat elke wereldkeuken aan je voordeur laten leveren.
  4. Voorzie entertainment voor De Kleine/ De kids: een nieuw speelgoedje, een nieuwe kleurboek, een dvd, who cares: als het je maar 20 minuten met de beentjes omhoog koopt is het goed!
  5. Schakel de partner in met concrete opdrachten. ‘Schat, mag ik aub a) een zakdoek;  b) mijn GSM; c) een pijnstiller’. Verwacht niet dat deze op magische wijze op je schoot zullen belanden. Helaas: de hubby’s zijn niet paranormaal begaafd. Vraag eventueel ook – bij slecht slapende kindjes – om een overname van de nachtshift!
  6. Bij uitbreiding: bel hulplijnen zoals grootouders, meters of peters. Als je echt ziek bent moet je slapen en als je lang genoeg rondbelt vind je misschien wel een paar uurtjes opvang voor de kleine spruiten.
  7. E!-entertainment channel. Behoeft geen verdere uitleg.
  8. Een ziekte-episode is het moment voor goede bezinning! Denk: 'Volgende keer gaan die beesten mij niet te pakken krijgen', en sla alcogel-per-liter in en noteer voor oktober 2016 alvast de griepvaccinatie.
  9. Zeg alle sociale activiteiten af. Het is doodzonde dat je die vriendin die je al 3 maanden niet gezien hebt moet cancellen, maar je krijgt heus een herkansing. By the way: andere mama’s zullen je haten als je je vieze ziektekiemen op hen of hun kroost overbrengt!
  10. Als je meer dan 3 dagen koorts hebt of als je je meer dan 10 dagen ziek voelt: ga toch even langs de dokter: misschien is er wat meer aan de hand dan enkel een verkoudheidsvirusje… Deze huisarts beseft dat de dokter soms niet veel kan doen, maar een ziektebriefje voor een dag of 2 welverdiende uitziektijd terwijl de kindjes naar crèche of school zijn, is soms de enige remedie voor die weken aanslepende snotneus en kriebelhoest!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes