7886fi.jpg

Dagboek van een fertiliteitstraject: acupunctuur

18/01/2022

Deze week wil ik jullie meenemen naar een andere wereld dan die van de klassieke geneeskunde. Ik wil jullie acupunctuur voorstellen. Dat vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde. Het is een energetische geneeskunde waarbij gestreefd wordt naar een evenwicht tussen Yin en Yang.

Acupunctuur bevordert de doorstroom van bloed en energie in het lichaam. Op deze manier worden blokkades opgeheven en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Als gevolg ervaar je, afhankelijk van je klacht, minder pijn en meer vitaliteit. Er worden met heel dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst. 

Ik heb deze behandeling uitgeprobeerd en na één sessie voelde ik mij de dag erna minder moe en vooral: ik had minder pijn in mijn baarmoeder en eierstokken. Acupunctuur zorgt niet voor wonderen, maar kan onder andere ondersteunend werken bij een IVF-traject. Het zorgt ervoor dat de baarmoeder beter doorbloed is wat eventueel kan helpen om zwanger te worden. Tijdens een IVF-traject helpt een acupuncturist je erdoor om de pijn wat weg te nemen en de innesteling te bevorderen. 

Bij structurele problemen zoals afwijkingen van de baarmoeder zal acupunctuur niet kunnen helpen. Maar acupunctuur heeft al heel wat vrouwen en mannen kunnen helpen bij hun kinderwens. In de praktijk waar ik langsging hangen heel wat geboortekaartjes en bedankjes, en daardoor stapte ik toch met een zekere hoop en goede moed naar buiten …

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes