De eerste dag in de instapklas: brief van mama aan haar zoontje

  • door Gastmama

Voor een heleboel kleintjes is het vandaag de eerste schooldag... Een groot moment voor hen, maar euh, meestal ook voor de ouders... Een gastmama stuurde een tekstje door op de vooravond van haar zoontjes eerste schooldag...

Het voelt dubbel

Rikje, flinke man van mij,

Morgen ga je voor het allereerst naar school, naar het instapklasje, het plekje waarvoor je papa zolang heeft zitten kamperen. Het is zover, het leek altijd een ver-van-ons-bed-show, maar vanaf morgen ben je 'officieel' geen baby meer...

Het voelt dubbel, lieve Rikkeman, je bent er duidelijk klaar voor. Maar, je mama is nog niet klaar met die babytijd. Wanneer is het toch gebeurd, heb ik wel genoeg genoten van die tijd?

Ik zie je graag

Ik doe mijn best om morgen geen traantje weg te pinken, want als jij ziet dat mama 'drietig is', ga je me zeker willen troosten.

Morgen begint het, jouw schooltijd en we gaan ervoor! Vandaag, de laatste namiddag van de vakantie, kropen we samen onder een dekentje en dommelden we in tijdens de film. En net zoals je babytijd begon, werd hij ook afgesloten... slapend op mijn borstkas, alsof je wist wat mama nodig had. Ik zie je graag.

Gastmama Melissa