6573fi.jpg

De Grote Corona Entertainment Challenge: dag 5

17/03/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Veel ouders zitten de komende weken thuis met hun kroost. En dat is net iets anders dan tijdens de vakantie: er staan geen uitstapjes op het programma én de kans is groot dat mama en/of papa wel moet(en) werken van thuis uit. Je kinderen entertainen zal dus niet altijd evident zijn. Maar Mama Baas staat paraat: elke dag brengen we een entertainment tip!

Thank God It’s Friday – bijna weekend! Hoog tijd dus voor een feestje: kinderdisco! Het kan in deze tijden geen kwaad om voor wat extra sfeer en ambiance te zorgen – iedereen kan mentaal wel een opkikkertje gebruiken. En de beentjes eens goed losgooien en op die manier nog een beweegmoment inlassen is ook geen slecht idee.

Dus doe de gordijnen dicht als je echt voor het disco-gevoel wil gaan, en zorg voor wat sfeerverlichting. Zet een lekker drankje en/of hapje klaar. Een gezellige apero op vrijdag: daar kan niemand wat op tegen hebben, toch? Kies vervolgens wat leuke muziek uit: leg een cd op, maak je eigen lijst op Spotify of kies voor YouTube-filmpjes.

En dan: muziek op, en dansen maar! Verzin zelf een leuke choreografie, maak een TikTok-filmpje of laat je gewoon eens helemaal gaan. Headbangen, staan springen op een retro-plaat of een dansje op K3: alles kan!

Of wat dacht je van karaoke? Kinderen die al kunnen lezen kunnen écht karaoke doen (je vindt bijvoorbeeld op YouTube muziekfilmpjes mét tekst), de kleinere kindjes kunnen gewoon heel hard meezingen.

Andere optie: speel zelf The Voice Kids na! Wie draait zijn stoel voor jouw liedje? ;-)