7104fi.jpg

De Warmste Week van Mama Baas: voor Lara

30/11/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat we moeilijke maanden achter de rug hebben, is een understatement. Bovendien zal de Warmste Week er dit jaar helemaal anders uit zien, wat het er voor heel wat vzw’s niet gemakkelijker op maakt om fondsen te werven. Daarom hebben we bij Mama Baas besloten om, in het kader van de Warmste Week van Mama Baas, elke week een goed doel in de spotlights te zetten en zo een duwtje in de rug te geven. Deze week: Voor Lara.

Lara Switten is de mama van twee schattige dochters en zwanger van een zoontje. Op Instagram geeft ze als mamablogger lara.by.lara een inkijk in haar leven. Maar eind augustus had Lara slecht nieuws te vertellen. Nieuws dat insloeg als een bom: ze heeft baarmoederhalskanker. Die diagnose kwam er nadat er bij de NIP-test verstoord DNA bij haar werd teruggevonden. Of hoe wat een blije zwangerschapsaankondiging moest worden, er eentje werd met een bitter randje.

De pijn in Lara’s linkerbeen bleek niet veroorzaakt te worden door bekkeninstabiliteit, maar door een kwaadaardige tumor in haar lies en twee in de buikholte. De tumor was te complex voor een operatie, alleen chemo kon werken. Vol vechtlust begon ze aan die sessies. Helaas kregen Lara en haar man Steffen na zes chemosessies te horen dat er geen enkele behandeling haar leven nog kon redden. Het nieuws dat ze haar kinderen nooit zal zien opgroeien kwam als een mokerslag. Om haar leven nog zo lang mogelijk te rekken, blijft Lara nu chemo krijgen.

Ondertussen blijft haar man Steffen thuis om voor zijn gezin te zorgen. De (ziekenhuis)facturen blijven echter komen en daarom werd er een crowdfunding opgezet. Zodat het gezin bovenop al dat slechte nieuws niet ook met financiële zorgen te kampen zou hebben. Je kan een vrije bijdrage storten, online shoppen via Trooper en op die manier laten doneren of je kan één van de vele acties steunen die werden opgezet ten voordele van Lara en haar gezin. Alle acties worden verzameld op de Instagram-pagina @voorlara, voor een bijdrage kan je hier terecht.

Het verhaal van Lara is een verhaal om heel stil bij te worden. Woorden schieten tekort; we kunnen alleen heel hard hopen op een wonder. En een steentje bijdragen om het leed zo toch enigszins te verzachten.

Veel moed, Lara! <3

 

Foto: Frankieandfish

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes