3512fi.jpg

Doe de test: welke ‘bijna bevallen-moeder’ ben jij?

6/08/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Maanden heb je ernaar uitgekeken, dagen heb je afgeteld, en nu is het eindelijk zover: je week (of weken) zwangerschapsverlof kan (kunnen) beginnen. Oefie! Maar wat te doen tijdens die zeeën van tijd tot de bevalling?

 Als je nog allerlei puntjes van je checklist in orde moet brengen, dan is de tijd snel gevuld. Maar als je helemaal rond bent, alles goed hebt voorbereid en gewoon moet wachten tot het kindeken zijn of haar weg naar buiten baant, dan kunnen de dagen wel érg lang worden. En dan bedoelen we: lang. Hemeltergend lang…

(O ja, we weten dat een ingeleide bevalling nu heel aanlokkelijk kan lijken, maar als het niet nodig is: liever niet. Het maakt de bevalling er écht niet gemakkelijker op. Sorry…)

Doe de test en kijk wat voor type ‘bijna bevallen-moeder’ jij bent. 

1. De poetsvrouw-mama

Je hebt het helemaal gehad met werkwoorden als ‘rusten’, ‘genieten’, ‘onthaasten’. Vooruit met de geit, dat huis moet schoon zijn! Elk hoekje van het huis krijgt een grondige beurt; je poetst, strijkt, wast en, euh, plast alsof je leven ervan afhangt. De bekende variant van dit type hoogzwangere vrouw is de moestuinmama: zij trekt elk millimetertje onkruid uit dat ze op haar weg tegenkomt, plant elke bloembol die er te planten valt en spit nog snel even de moestuin om voordat ze er allerlei verse groenten en kruiden in plant.

Proficiat, jij bent de productiefste van alle hoogzwangere mama’s. Jij krijgt van ons een bonuspunt en één wee minder bij de bevalling straks!

2. De chocolade-en-chips-mama

Tegen snoepjes, chocolade en ander zoet spul heb jij de laatste weken zelden ‘nee’ gezegd. Het kan dan ook zijn dat jij iétsje meer bent bijgekomen dan het, euh, gemiddeld… (Troost je, we’ve been there, met wat sporten krijg je dat er heus wel af!) Je voelt het einde naderen en kunt er toch echt niet meer aan weerstaan… Wat te doen?  Het interesseert je eerlijk gezegd niets meer: je bent een hormonale bom die op ontploffen staat. Je wilt af van dat konijntje in je buik, je broodje is wel al lang gebakken, wat jou betreft. Je kijkt naar de ene romantische of dramatische film na de andere met in je ene hand de zapper en in je andere een pak chips, koeken of snoepjes (zolang het maar comfortfood is)…

Proficiat, jij bent de eerlijkste van alle hoogzwangere mama’s: uiteindelijk geniet jij gewoon maar van de laatste kostbare momenten waarop je nog ongestraft in je luie zetel kunt liggen stinken! Een bank vooruit en twee weeën minder straks op de bevallingstafel.

3. De mama-bourgondiër

Je gaat er volledig voor: op dag 1 heb je een lunch met je beste vriendinnen, op dag 2 heb je een afspraak om je benen en bikinizone te laten ontharen, op dag 3 ga je naar de kapper, op dag 4 koop je nog iets leuks voor jezelf en de baby, op dag 5 laat je nog snel je nagels lakken en je nek masseren en in het weekend heb je nog een uitje gepland met je partner… You go girl!

Proficiat, jij krijgt, wat ons betreft, de master in het ‘Genieten van de Laatste Week voor de Baby er is’. Voor jou zijn het vijf weeën minder straks en een zoen van de juf!