4833fi.jpg

Ecover en Mama Baas geven een workshop rond geuren aan onze Mamaclub!

11/08/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Een tijdje geleden mochten we bij Mama Baas wedstrijdje houden en voor Ecover een Momclub samenstellen om hun twee nieuwe geuren te ontdekken in een workshop rond geuren en parfums. En zo belandden wij op een grijze donderdag met negen mama’s met hun mama of vriendin (èn kind of baby, smelt smelt) in de WASBAR in Antwerpen om onze neuzen te testen. Dat grijze weer buiten kon ons al snel niet meer deren, want de mama’s hadden er keiveel zin in en al snel werd het een supergezellige bedoening. 

mama met kind

Wat zou dat geven, zo’n Mamaclub, vroeg ik mij af terwijl ik naar Antwerpen reed. Blijkbaar een heel erg gezellige boel zou al snel blijken. De eerste mama’s (@madebyellemieke en vriendin) waren er al vroeg bij en hadden een superschattige kleuter mee.

vrouw met baby

Cute baby-alert!

Al snel sijpelden de andere mama’s binnen. In de ene hoek stond een baby van 7 weken geparkeerd, in de andere hoek eentje van 4. Smelt smelt, beetje last van de moederlijke hormonen, maar ik kon weer mijn moederhart ophalen want na een tijdje mocht ik eventjes eentje kidnappen en op de arm nemen terwijl de mama en oma bezig waren om een parfum te maken. 

ontbijt

Over Ecover

Maar first things first. Het ontbijt! Met een koffiekoek of yoghurt in de maag kan een mens beter nadenken en luisteren naar parfumconsulent Roos Lubbers die vertelde in welke mate geur je leven beïnvloedt (lees: veel!) en zelfs je keuze voor je partner kan bepalen.

vrouw geeft presentatie

Kirsten van Ecover vertelde dan weer heel bevlogen over de filosofie achter Ecover en hoe het ecologische bedrijf in het verleden al door Time Magazine tot Hero of the Environment is uitverkozen.

Zo zijn de ingrediënten van plantaardige oorsprong, werken ze met hernieuwbare grondstoffen en zijn de producten zo geformuleerd dat hun toxiciteit zo laag mogelijk blijft en ze zo snel mogelijk biologisch worden afgebroken. Ze laten met andere woorden niets schadelijks achter. O ja, en bijgevolg is Ecover ook heel erg geschikt voor gevoelige huiden van kinderen en uitvoerig dermatologisch getest.

vrouwen ruiken

Blinde geurtest

De mama’s mochten vervolgens om de beurt vertellen over hun eerste geurherinnering, hun meest favoriete geur en hun minst favoriete geur. Dan was het tijd om geblinddoekt aan een paar voorwerpen te ruiken (zoals een pompelmoes, een roos, een perzik…) en te raden wat het was. 

foto

Tijd om eens de twee nieuwe geuren (kamperfoelie met jasmijn en appelbloesem met freesia) van Ecover te ontleden. En vooral te raden welk geuringrediënt erin zit en welk niet? Niet zo simpel als het lijkt, dat wist ik uit ondervinding

test

Mamatest

Tijdens een kleine pauze mochten de mama’s bij mij (Mama Baas Sofie) een kleine mamatest afleggen en ontdekken welk type mama ze zijn: een Speedy Gonzalez, Mommy McMommy, Mamanager, Mombie of ChillyWillyMama. 

geuren

Het mamaparfum

Tot slot was het tijd voor het echte werk: tijd om een eigen mamaparfum te maken. Als basis werd een jojoba-olie gebruikt waarbij basis-, hart- en topnoten konden worden bijgevoegd (in totaal 10 druppels).

Op het einde hadden we vermoeide maar tevreden baby’s, een blije kleuter en happy mama’s. En wij vonden het ook weer superplezant (ook omdat we weer wat aan baby-knuffelen hebben kunnen doen, hihi). Hieronder zie je nog een paar sfeerbeelden van de workshop!  

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Ecover. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes