6897fi.jpg

Een communie organiseren: hoe doe je dat?

27/07/2020

Binnenkort doet mijn dochtertje haar eerste communie. Normaal was het gepland op 3 mei, nu wordt het een feest voor het najaar - corona, weet je wel. Tijd dus voor de voorbereidingen. Want uitstel is geen afstel. En dan heb ik meteen een paar toffe activiteiten om met mijn kleinste te doen tijdens de zomermaanden. 

Wat kunnen we zoal op de planning zetten? 

meisje met bedankkaart communie

1: de ‘officiële’ communiefoto

Eerst en vooral: een mooie communiefoto maken in haar communie-outfit. Het weer is er ideaal voor nu. En gelukkig heb ik die kleertjes ruim gekocht. Dus wat paste in mei, zit ook nu goed én zal nog prima passen in de herfst. Fiew :-).

bedankkaart communie

2: Het bedankkaartje

We hebben bij het maken van haar uitnodiging al een communiethema gekozen bij Tadaaz: een schattige illustratie van een meisje op een schommel. Dit thema trekken we door in alles: in de versieringen, de bedankjes en uiteraard het bedankkaartje. En op het kaartje hoeft niet perse een concrete datum. Gewoon ‘Communie Hannah’. Check!

kaarsjes snoepzakjes
bloemetjes

3: De bedankjes

Leuke bedankjes uitzoeken is een heeeel welkome afleiding hier, momenteel :-). Een paar – relatief rustige - uurtjes later … :-) zijn we eruit! We gaan niet voor 1 bedankje, daarvoor zijn er teveel leuke opties. Het worden er euh … 5 ahum :-).  

  • Voor de kleinste kindjes: een bellenblaas (Ik ga dus wel zeker zeep en een fles water meenemen op locatie, kwestie van te kunnen ‘bijtanken’ en peuterdrama’s te vermijden).
  • Voor de grotere kids: een jojo (er is echt een supermooie bij Tadaaz, met haar naam gegraveerd) en een snoepzakje (dat valt altijd in de smaak).
  • En voor de volwassenen gaan we voor bloempotjes en kaarsjes.

We personaliseren alles met haar naam, en soms eens ‘Hannah 2020’.

koffiemok
zeeppompje

Ik wil ook graag opa en beide oma’s in de bloemetjes zetten... Omdat ze zoveel voor ons doen. Omdat ik weet dat dit feest veel voor hen betekent. En eigenlijk ook omdat ze hun kleinkind(eren) een hele tijd hebben moeten missen tijdens de lockdown, maar vanaf het moment dat het weer kon opnieuw 100% voor hen en ons klaarstonden. Dus:

  • Voor de oma’s: een zeeppompje
  • En voor opa: een koffiemok (hij is verslaafd aan zijn koffie-met-krant)

jojo
wijnkist

En dan zijn er ook nog de peter en meter van Hannah. Die krijgen natuurlijk ook iets speciaals! Drank, jawel :-). In een speciaal wijnkistje!

 

We zijn keigoed voorbereid: we hebben een mooie foto, een leuk kaartje en toffe cadeautjes. Dus: laat die communie maar komen!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Tadaaz. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Leuke korting!

Profiteer tot en met 31/08/2020 van 10 % korting bij Tadaaz vanaf 50 euro op de communiecollectie. Gebruik de volgende kortingscode bij je aankoop: MB2XCB.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes