Einde van de kleuterklas: wat een grote stap

  • door Gastmama

Eindelijk mooi weer... ik zit buiten en heb tijd om na te denken. Dochtertje slaapt en zoonlief zit op school. De voorlaatste week van de derde kleuterklas is ingegaan. Waar is die minijongen die ik met een héél klein hartje achterliet in de eerste kleuterklas.?! Zo cliché, maar die drie jaren zijn voorbijgevlogen. En de laatste dagen word ik er meer en meer mee geconfronteerd dat mijn klein manneke echt wel groot wordt!!!

21 maart werd hij grote broer en toen viel het me ook echt op hoe groot hij al wordt. Hij babbelt regelmatig over het eerste leerjaar en hij telt de hele dag door.

Stop de tijd!

Enkele weken terug kregen we een brief mee rond de godsdienstkeuze. Vorige week gingen we op bezoek in het eerste leerjaar, deze week is er proclamatie en volgende week nog het laatste oudercontact van mijn grote kleuter. Stop de tijd! Die kleinste hier groeit ook al zo snel!

Maar ik ben superfier op mijn grote kleine jongen. Hij doet het zo goed! Hij is lief en beleefd en knuffelt graag ... Ahum, meestal toch, want hij heeft ook duidelijk een eigen mening en kan ook heel boos worden (thuis mag dat, haha).

Wat een grote stap

Oh lieve schat, blijf aub ook in het eerste leerjaar die lieve beleefde jongen. Hopelijk blijf je graag knuffelen.

Op zich gaat alles gewoon verder: de tijd blijft draaien zoals die al draaide en we groeien mee, maar wat vind ik dit weer een grote stap. Weer een stukje meer loslaten.

Gelukkig voelt dit voor mij moeilijker dan voor jou...Want ja, zo is het toch: ouders maken overal een punt van...

Leven in het nu

Ik leef in het nu. En nu zit je nog even in de derde kleuterklas. En daarna genieten van de grote vakantie! Dan moeten we een nieuwe boekentas gaan kopen en zo... Stop!  Ik leef in het nu, haha.

 

Sofie