8316fi.jpg

3 must-haves om te smeren voor een zorgeloze zomer met kids

8/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Zo.mer. Ein.de.lijk! Uitkijken naar die heerlijke dagen vol zon en warmte. Dagen waarop zowel jij als de kindjes volop buiten kunnen leven. En spelen. Maar dan wel met enkele must-haves om op de huid te smeren of sprayen.

Mustela zonneproducten

1. Smeren tegen de zon

Zomer, dat is naar hartenlust buiten ravotten. Goed ingesmeerd met zonnecrème uiteraard! Ja, de zon is de belangrijkste bron aan vitamine D en die is nodig voor een sterke botaanmaak bij kinderen. Maar de huid van baby’s en kinderen is enorm kwetsbaar.

Tot 3 jaar is het beschermingssysteem van de huid van kindjes nog niet volgroeid. In de zon zitten, lopen … zonder bescherming is dus uitgesloten. Zeker rechtstreekse blootstelling aan uv-licht is geen goed idee. Een driftbui van je koppige peuter terwijl je hem insmeert of een gevecht met het zonnehoedje of petje is met andere woorden nooit verloren moeite.

 

Welke zonnecrème gebruik je bij kinderen? 

  • Een milde en hypoallergene crème mét een hoge beschermingsfactor tegen uva- en uvb-straling – jep, tegen beide soorten. Uva-straling maakt de huid ouder, uvb-straling laat de huid verbranden. Heeft je kindje een gevoelige huid? Vraag even raad aan je huisarts of apotheker.  
  • Kijk naar de SPF. Dat staat voor de beschermingsfactor in de zonnecrème. Voor een kind kies je SPF 50+. Mustela heeft een zomeraanbod voor het hele gezin met deze hoge beschermingsfactor. Een aanrader om makkelijk mee te nemen op stap is de zonnestick met avocado-olie, die gelokaliseerde zones van het gezicht en het lichaam, zoals jukbeenderen, moedervlekken, oren, lippen … beschermt (vanaf 1 jaar).
  • Kies een product dat bestand is tegen water en zweet.
  • Zorg ervoor dat de crème zichbaar is als je ze aanbrengt. Zo sla je geen plekje over!
  • Opgelet, een zonnecrème blijft niet eeuwig goed. Het is raadzaam om begonnen tube het volgende jaar niet te hergebruiken, omdat de formule dan niet meer even werkzaam is en de huid niet langer beschermd is zoals het hoort. Op tijd checken dus of je een nieuwe tube in huis moet halen. 

Alle belangrijke zonne-info zet dokter Sofie ook nog eens op een rijtje in ons dossier ‘zon’.

Mustela muggenmelk

2. Smeren tegen de muggen en teken

Zomer … dat wil spijtig genoeg ook zeggen dat er vervelende beestjes rondvliegen en -kruipen. Zoals muggen. Tijd om de muggenweerders boven te halen. De Anti-muggenmelk van Mustela is er eentje zonder parfum. Ziedaar: een ideaal geheim wapen voor rustige avonden en nachten – yes, please! Niet alleen voor baby’s (vanaf 2 maanden) en kleine kindjes, maar ook voor het hele gezin – inclusief zwangere vrouwen en mama’s die borstvoeding geven.

Onzichtbaar, makkelijk aan te brengen en met een textuur die niet plakt (hop, weer een mogelijke reden om ‘niet te kunnen slapen’ geschrapt ;-) ). De muggenmelk beschermt tot 8 uur tegen muggen en tijgermuggen (in gematigde zones). En extra troef: ze beschermt ook tot 7 uur tegen teken.

3. Smeren tegen de pijntjes

Buiten spelen wil natuurlijk ook zeggen dat er wat meer kans is op pijntjes. Een keertje vallen, een ongewilde ontmoeting met netels, een wesp die op het verkeerde moment passeert … Dus je hebt ook het best wat middeltjes tegen (kleine) wondes bij de hand. Een overzichtje:

  • Desinfecterende spray of lotion (het liefst een die niet prikt)
  • Betadinevloeistof (in kleine flacons voor eenmalig gebruik)
  • Wondhelende zalf
  • Brandwondenzalf (bv. Flamigel of Flaminal)
  • Vaseline (voor kloven, schaafwonden…)

En veel mama- of papaliefde natuurlijk!

Benieuwd naar welke medische middelen je nog zoal in huis haalt? Dokter Sofie geeft tips over wat er precies in je thuisapotheek hoort te zitten.

Kijk hoe Kaatje het doet

Een extra tip om je kindje te motiveren om een stevige lik zonnecrème op die snoet en dat lichaampje laten aanbrengen? Daarvoor zorgen Mustela en Ketnet Junior. Samen met Kaatje, Kamiel en Viktor herinneren ze je al zingend op het strand er nog eens goed aan. Smeer maar van snoet tot voeten!

Een superleuk smeerlied om met je kleine hartendief op te zingen en swingen, en tegelijk in dat hoofdje prenten hoe belangrijk is het is om je velletje te beschermen tegen de zon met zonnecrème met een hoge beschermingsfactor SPF50+.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Mustela. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99