6104fi.jpg

Een dag uit het leven van… mama Hylke

23/07/2019

Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om  eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat: onze rubriek ‘een dag uit het leven van’. Vandaag de dagindeling van Hylke, mama van Elise (2).

Hoe onze dagindeling verloopt, verschilt uiteraard een beetje van dag tot dag. Ik werk regelmatig van thuis uit, en dan gaat het er relatief rustig aan toe. Andere dagen pendel ik 1 à 2 uur (enkel) naar mijn werk, en dan is het net een klein beetje (ahum) meer geregel…

Sowieso loopt quasi elke dag om 5u45 onze wekker af. Als ik op verplaatsing moet werken, hebben we dan niet te lang meer te treuzelen en staan we binnen de paar minuten op. Als we iets meer tijd hebben, wordt dat al eens 6u. Maar dat is zowat het maximum op een werkdag.

Normaalgezien hebben mijn vriend en ik dan de tijd om even in alle rust te ontbijten terwijl de dochter nog slaapt. Even rustig wakker worden dus, wat meestal wel deugd doet, als voorbereiding om het peutergeweld dat een beetje later losbarst…

Ik ontbijt minder uitgebreid dan mijn vriend, dus ik sta meestal rond 6u10 – 6u15 in de badkamer om mij om te kleden. Als ik zelf klaar ben, haal ik de dochter uit bed (die is dan meestal wel al wakker) en ga ik met haar naar beneden. Zij kan dan rustig haar fles groeimelk op tutteren (meestal met de zoveelste vertoning van haar favoriete Maya De Bij aflevering op de achtergrond), en als ze wil nog een boterham eten (maar meestal heeft ze genoeg aan haar fles melk).

Mijn vriend is tegen dan meestal klaar met ontbijten en vertrekt naar de badkamer. Dat is voor mij het signaal dat ik nog ongeveer 20 à 30 minuten heb om mezelf en onze dochter vertrekkensklaar te krijgen. Tegen de tijd dat mijn vriend klaar is, heb ik meestal de keuken opgeruimd, mijn dochter haar boekentasje voor de crèche klaargemaakt, boterhammen gemaakt, en ervoor gezorgd dat we kunnen vertrekken. Met niet in het minst ook dank aan de tv, die ervoor zorgt dat ons dochtertje relatief rustig alle ochtendhectiek ondergaat. We kunnen dus zeggen dat mijn ochtendspits iets hectischer is dan die van mijn vriend, al wil ik daar niet over klagen. Het is nu eenmaal de regeling die voor ons het beste werkt :-).

Als ik tijd heb, ga ik onze dochter nog mee afzetten bij de crèche, en anders zet mijn vriend mij eerst af bij het station zodat ik de trein op kan springen en aan mijn werkdag kan beginnen.

Afhankelijk van het schema ben ik thuis om 17u of 18u. In het eerste geval probeer ik als ik thuis ben nog snel eten te maken, en eet ik nog samen met mijn vriend voor we onze dochter gaan ophalen bij de crèche (vaak heb ik de dag daarvoor al iets klaargemaakt dat ik enkel nog hoef af te werken of op te warmen).

Als ik pas om 18u thuis ben, heeft mijn vriend de dochter al opgehaald en eten we pas als zij in haar bedje ligt. Het eten staat dan meestal niet voor 19u30 – 20u op tafel… Maar omdat ik dat nogal laat vind, probeer ik dat zoveel mogelijk te vermijden. Ik probeer wel elke avond iets vers op tafel te toveren, en meestal lukt mij dat ook. Op donderdag en vrijdag ben ik op dat vlak “vrij”, want dan schuiven we aan bij mijn ouders en schoonouders, die die dagen op ons dochtertje letten. Freedom!

Eens we onze kleine meid hebben opgehaald van de crèche, krijgt zij meestal nog wel iets kleins te eten (een koekje, een sandwich, …) en rond 18u15 – 18u30 is het tijd voor pyjama en de avondfles. Nog een beetje tv kijken erbij (Maya De Bij meestal, jawel), en rond 19u -19u15 is het bedtijd. En bedtijd, dat is bij ons: eerst tandjes poetsen, dan nog een boekje lezen op de kamer (of 2), daarna alle knuffels en de nijntjes die aan de muur hangen (muurstickers!) slaapwel zeggen, en hopelijk beginnen aan een goede nachtrust… Meestal slagen we er in onze dochter samen in bed te steken, wat eigenlijk een ongelooflijke luxe is, ik ben mij daarvan bewust.

Na het avondritueel van ons meisje, begin ik aan dat van mij. En dat bestaat uit het afwassen van de papflessen van die dag (ja, ook al zijn het er maar 2), de keuken opruimen (meestal doet de vaatwasser hier wel het grootste werk), even een kleine poetssessie van tafel en aanrecht, de tafel dekken voor de volgende dag en zoveel mogelijk klaarzetten (rugzakje van de dochter, eigen tas voor de volgende dag, boterhammendozen, …). Om steevast te eindigen met een tasje thee en een crashsessie in de zetel. Meestal liggen we niet veel na 21u30 in ons bed. Om de dag erna weer aan hetzelfde te beginnen, om 5u45…

 

Wil je graag meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een overzichtje van jouw dag (en eventueel een foto van  je gezin) door naar lore@mamabaas.co

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes