5444fi.jpg

Een gezonde lunch mee naar school: hoe doe je dat?

5/09/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Als jij je schoolgaande sloeber tevreden wil houden, geef je uiteraard een lekker frisdrankje mee, een knapperige koek (chocolade betekent bonuspunten) of een zakje snoep. Wil je de beste mams of paps zijn? Boterhammen met choco! Een voltreffer! Helaas/gelukkig zijn er heel wat scholen die niet meer zo happig zijn op al die – laat ons eerlijk zijn – ongezonde toestanden, en op sommige scholen worden koeken en chocolade zelfs gewoon verboden. Ook frisdrank wordt meer en meer verbannen. Een gezonde lunch op school? Yes please! Dus wat doe je dan nog, als vader of moeder, om toch dat supermanpak of Mega Mindykostuum te verdienen? Je leest het hier.

bentobox

The Magic Box

Neen, geen kinderbox van de Quick deze keer, maar een eigengemaakte, magische doos. Een kinderhand is gauw gevuld en je kleine bengel is sneller verrast dan je zelf denkt. Hoe doe je dat dan? Probeer de lunchbox onder te verdelen in verschillende vakken. Tegenwoordig vind je steeds meer broodtrommels met onderverdelingen. Ja ja, die slimme fabrikanten weten echt wel wat ze doen! Het grote vak dient dan voor de boterhammen met beleg, de kleinere vakjes voor de gezonde versnaperingen. Stukjes wortel of komkommer, een paar kerstomaatjes of wat druiven: die brooddoos ziet er meteen een pak minder saai uit.

Of weet je wat ook een winner is? Zo’n lunchbox met een extra dekseltje: je weet wel, zo’n deksel onder het eigenlijke deksel. Iets stoms, maar het geeft het verrassingseffect blijkbaar een extra boost. Waar is de tijd dat wij, ouders, zo snel van onze stoel werden geblazen?

kat als boterham

Be funny

Hey. Naar school gaan is al vermoeiend en ernstig genoeg. Al die prikkels die je lieverd moet ondergaan. Al die regels, die discipline. Pfff. Serious business. Daar kan jij, als hippe moeder of vader, gelukkig wat verandering in brengen … met behulp van een vleugje humor. Laat je creativiteit de vrije loop bij het vullen van die lunchbox. Laat de ‘saaie’ boterhammen tot leven komen. Twee bananenschijven en 2 blauwe bosbessen erop? Hopla, je hebt een paar ogen. Twee plakken kaas in de vorm van een driehoek en een paar bieslooktakjes: hopsakee, een poes. Twee halve tomaten op je toast (met ogen!) en je creëert een snor. Pret gegarandeerd! En zeg nu zelf: zou jij niet iedere middag uitkijken naar de inhoud van je lunchpakket?

originele boterhammen

Werk met thema’s

Heel wat scholen werken rond gerichte thema’s: kerst, sinterklaas, piraten, boerderij, Valentijn, … Hoe leuk (en educatief) zou het niet zijn om ook rond die thema’s iets te doen? Leert je kleine spruit iets rond Kerstmis? Leg de kleine worteltjes dan in de vorm van een kerstboom. Is het bijna Valentijn? Leg de komkommerschijfjes in de vorm van een hart. Mocht zoon- of dochterlief vandaag als piraat naar school komen? Prik dan een minipiratenvlag in een kerstomaat en geef de boterham een muts van ham of worst. Wedden dat je kleuter heel wat bewonderende blikken zal krijgen?

OK, het vergt misschien een beetje meer tijd om zo’n lunchbox in elkaar te steken. Maar we geven je 3 goede redenen om het toch te proberen:

  1. De bewonderende, goedkeurende blik van juf of meester? Check!
  2. Minder bezoekjes aan de tandarts én ook daar complimenten.
  3. Jij bent echt wel die supermama of -papa waar alle kinderen het over hebben.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes