3498fi.jpg

Ga ik nog voor een derde kindje of toch niet?

3/07/2017

Ik ben een ongelooflijk gelukkige mama van twee gezonde, slimme en super toffe meisjes van vier jaar en twintig maand. Toch blijft het af en toe door mijn hoofd spoken hoe het leven zou zijn met een derde kindje.  Mijn verstand zegt nee, mijn hart twijfelt soms een beetje. Om mezelf te overtuigen, maakte ik een lijstje met plusjes en minnetjes. En ik denk dat het duidelijk is…

De plusjes (+)

 1. Weer zalig zwanger zijn, genieten van die eerstje stampjes in de buik en uitkijken naar de echo’s…
   

 2. Bevallen! De bevallingen van mijn meisjes waren dé zaligste momenten van mijn leven, dit zou ik iedere dag willen doen!
   
 3. Uitkijken naar dat kleine wondertje. Hoe gaat het eruit zien ? Lijkt het op de zusjes ?
   
 4. Het kleintje zien groeien en bloeien; het eerste lachje, het eerste woordje, de eerste stapjes…
   
 5. Renée wil graag nog een broertje. En de papa zou eigenlijk wel graag een zoontje willen. Maar dit hebben we sowieso niet in de hand…

 

De minnetjes (-) 

 1. Mijn eerste dochter werd 7 weken te vroeg geboren, mijn tweede was een zeer moeilijke zwangerschap. Waarom het lot tarten als je al twee gezonde kindjes hebt?
   
 2. Tijdens de zwangerschap mag ik geen alcohol drinken. Niet dat ik veel drink, maar af en toe is het wel leuk eentje mee te drinken.
   
 3. Ik ga heel graag in de sauna. Tijdens de zwangerschap is dit een absolute ‘no-no’.
   
 4. Tijdens mijn tweede zwangerschap moest ik vooral platliggen. Heel erg lastig met een kindje. Laat staan met twee kindjes! Hoe ga ik dat uitleggen als mama constant in de zetel moet hangen?
   
 5. Wie zegt dat we makkelijk zwanger worden? Opnieuw honderden zwangerschapstesten kopen. Veel hoop en veel ontgoocheling…
   
 6. Terug fruitpapjes en groentepapjes maken. Ik zag er nooit tegenop in het verleden maar nu heb ik er wel genoeg van.
   
 7. Na mijn eerste zwangerschap was ik stiekem een beetje jaloers als ik een zwangere vrouw zag passeren. Nu heb ik dat helemaal niet meer. Zou dit ook een teken zijn?
   
 8. De stress in combinatie met het werk. Als de zwangerschap weer niet goed vlot, heeft dit zware gevolgen voor het bedrijf.
   
 9. De slapeloze nachten, misschien moet ik deze wel helemaal bovenaan zetten. Sinds een paar maand slapen de schurkjes heel goed door ’s nachts. Een mens beseft niet welke luxe dit is!
   
 10. De logistieke factor speelt ook wel mee. Hoe krijg ik drie kinderen, een wieg, een buggy en een vent in mijn auto?!
   
 11. De wereld loopt al zo vol… Misschien is het wijs bij twee kindjes te blijven?
   
 12. Eigenlijk ben ik wel tevreden dat het einde van het pampertijdperk in zicht is. Opnieuw van nul beginnen? Pfffff...
   
 13. Na lang zwoegen ben ik eindelijk het babyvet kwijt en terug op mijn gewicht. Weer door die hel gaan zie ik absoluut niet zitten!
   
 14. Als ik een foto zie van ons gezinnetje, voelt het gewoon compleet. Er is absoluut geen gemis of leegte.