4029fi.jpg

Geen kookstress meer: een gouden tip die je tijd (en geld) bespaart

1/08/2016

Het schooljaar is weer volop begonnen. Dat betekent niet alleen het einde van de vakantie, maar ook wel het begin van opnieuw: de strijd tegen de tijd. Gastmama Dasha heeft een gouden tip die ons allemaal kan helpen gezond en gevarieerd eten op tafel te toveren!

Het schooljaar is weer volop begonnen. Dat betekent niet alleen het einde van de vakantie, maar ook wel het begin van opnieuw: de strijd tegen de tijd. Opnieuw: boterhammen smeren voor de lunch van de kindjes, fruitjes in stukjes snijden. Zien dat iedereen ’s avonds op tijd zijn eten krijgt voorgeschoteld, want a) ze zijn zo uitgeteld dat ze rond 19u. wel in bed moéten en b) ze zijn zodanig uitgehongerd dat ze, als er niet snel iets degelijks op tafel staat, de koekenkast zouden leeg(vr)eten.

Gastmama Dasja heeft een gouden tip die ons allemaal kan helpen gezond en gevarieerd eten op tafel te toveren!

Ongezonde beslissingen

Het is ondertussen meer dan een jaar geleden dat ik een mensje op de wereld zette. Ik persoonlijk blijf vinden dat de impact daarvan op je zijn, je volledige leven en alles errond, toch onderschat wordt... door je omgeving, door jezelf, door iedereen eigenlijk, tenzij je zelf al "one of the girls" bent.

Tijdens mijn zwangerschapsverlof (yeah right :-) ) had ik niet veel zin, noch tijd om me met de huishoudelijke taakjes bezig te houden. Ik had kraamhulp ingeschakeld en was een happy new mom! De maaltijden kon ik wonderwel op tafel toveren, maar daar begon steeds minder variatie in te komen.

We deden al even Collect&Go, maar toch moest ik steeds vaker restjes eten weggooien en tegelijkertijd vroeg ik steeds vaker: wat eten we vanavond? Er is precies niet veel in huis… Dan komen de ongezonde beslissingen, bij ons thuis toch ;-)

Tijd voor verandering

Ik besloot daar iets aan te doen! Ik had twee doelen, enerzijds opnieuw gezonder eten en anderzijds minder afval produceren, of toch minder weggooien.

Gezonde, lekkere menu's vind je overal: kookboeken, websites, Facebookgroepen... Wat is vaak het probleem? Je staat in de supermarkt en je weet niet meer precies wat daar allemaal komt bij kijken, bij die lekkere salsa verde salade. Of je doet de wekelijkse boodschappen, je bent gehaast en je vergeet het toiletpapier, of de tandpasta van je man.

Herkenbaar?

Dan heb ik de oplossing...

Lijstjes voor ALLES

Bij Collect&Go kan je boodschappenlijstjes maken en opslaan. En omdat ik een echte planner ben, plan ik dat meteen goed. 

  • Eerst heb ik al onze favoriete maaltijden omgezet in lijstjes, per maaltijd gekeken wat er nodig is en dat opgenomen in een lijstje.
  • Daarna heb ik een paar lijstjes gemaakt met zaken die we maandelijks, of zelfs tweemaandelijks nodig hebben. Douchegel, tandpasta, vaatwastabletten etc.
  • Een lijstje van fruit dat we graag eten en van groenten die iedereen lust, mijn zoon inclusief.
  • Een lijstje met zaken speciaal voor mijn zoon, zijn yoghurtjes, zijn pampers, zijn fruitknijpzakjes etc.

Woensdagavond bekijk ik de agenda van de komende week en bepaal ik samen met de man (of alleen :-) ) wat de komende week op het menu zal staan. Dan neem ik de Collect & Go-pagina erbij en bestel ik alles.  Op mijn uitgekozen dag, meestal zaterdag, ga ik alles ophalen, ik weet het bedrag op een paar euro's na, ik ben binnen de 10 minuten terug weg!

Superenthousiast

Resultaat na één maand is echt wel opmerkelijk: op de laatste dag hebben we een lege frigo, waar we amper iets hoeven van weg te gooien en we eten 's avonds gezonder en vooral lekkerder en meer gevarieerd! Waar er vroeger vaker aardappelen, groentenmix en een stukje vlees op tafel stond, is het nu tomaat feta, parmezaankorst, citroenkip met groene salade, gegrilde groenten, rodevruchtencrumble, etc.

Een leuke meevaller is dat ik ook minder geld lijk te spenderen aan de boodschappen.

Ik weet het, als planner plan ik misschien wel heel verregaand, weg spontaniteit. Maar als er mama's zijn die deze situaties herkennen, dan kunnen zij misschien deze tips gebruiken om wat meer kleur en feest op tafel te brengen, zonder meer stress.

Ik neem het risico dat mensen me gek verklaren, maar ik ben hier zo enthousiast over, dat ik het eigenlijk aan iedereen zou willen aanraden!!

Gastmama Dasja

En voor wie nog wat extra kookinspiratie zoekt

Voor de ladies onder ons die nog wat extra inspiratie zoeken: je kan op de website van Collect & Go ook elke week een nieuw weekmenu terugvinden, via deze link. Ook gemakkelijk: je kan meteen alle ingrediënten toevoegen aan je boodschappenlijstje. Time is money :-).

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes