6201fi.jpg

Geheime vriendjes, een geweldig spel!

8/03/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Mijn dochter kwam gisteren thuis en zette zich spontaan aan de keukentafel. Zoveel huiswerkvlijt heb ik zelden gezien bij haar. Ze kreeg deze week dan ook geen gewoon huiswerk, maar wel een heel bijzondere opdracht: verras je geheim vriendje! 

Omdat er de laatste tijd nogal veel ruzie werd gemaakt in de klas, bedacht de meester een heel fijne schrijfopdracht. Elk kind mocht een kaartje trekken uit een pot waar alle namen van de klasgenoten in zaten. Het kind van wie je de naam trok, werd de komende week jouw geheime vriend. De opdracht was om hem of haar een brief te schrijven waarin je een complimentje gaf.

Vlijtig ging mijn dochter aan de slag. Het werd een prachtige brief naar een kindje met wie ze anders nauwelijks contact had. Ze schreef wat ze leuk vond aan hem en wat ze hem toewenste. Om het helemaal af te maken, maakte ze er een mooie tekening bij. 

Nog nooit was ze zo gemotiveerd om haar huiswerk te maken én een minder bevriend klasgenootje te verrassen. Ze is ook benieuwd naar de brief die ze zelf zal ontvangen, maar weet je wat ze nog het leukste vindt? Het bedenken hoe en waar ze haar geheime brief zal verstoppen. Fantastisch toch!