2978fi.jpg

Gewoon een paar kilo's erbij of toch weer ...?

20/01/2020

Ken je dat: je bent een beetje bijgekomen. En je hebt een opgezwollen buik. En vanmorgen was je precies toch wat misselijk …

Paniek?

Sinds ik bevallen ben van mijn tweede dochter, heb ik het befaamde spiraaltje. Gedaan met elke dag denken aan de pil. Gedaan met elke maand maandstonden. Superhandig. Een aanrader! Maar ik vergat er eventjes bij dat die maandstonden mij elke zoveel weken wel zekerheid gaven ... geen onverwachte zwangerschap.

En dit weekend constateerde ik dat er weer een paar kilo's waren bijgekomen. Vooral rond de buikzone...Nochthans geen schranspartijen achter de rug (niet meer dan anders). En ik ben toch braaf de voorbije weken naar de aquagym geweest (misschien één weekje overgeslagen, max!)? Lichte paniek. Ik heb al twee bloedmooie, kerngezonde schatten van dochters. En ik wil het daar eigenlijk echt bij houden.

  • Ons huis telt maar drie slaapkamers.
  • Onze bankrekening kreunt als we voor iedereen nieuwe kledij en schoenen gekocht hebben en alle hobby’s betaald hebben… En onze portefeuille is de kost van de crèche nog bijlange niet vergeten.
  • Ik heb al twee keizersnedes achter de rug. En twee zwangerschappen die niet ‘onbezorgd’ waren. Bij Fien moest ik een vlokkentest ondergaan wegens verhoogde kans op een genafwijking. En bij Hannah was het bang afwachten tot de vruchtwaterpunctie in week 20 om uit te sluiten dat ze besmet was met CMV.
  • En tijdens elke zwangerschap kwam er met gemak 24 kilo bij (die er nadien weer af moest – auch).
  • En laat ons de schildklier-troubles (mijn schildklier werkte niet goed na de tweede zwangerschap) vooral niet vergeten.
  • En het constante schipperen tussen de kindjes en een drukke job (en de echtgenoot, ook niet te vergeten :-)).
  • Ik weet ook echt niet of ik nog eens die slapeloze nachten zou kunnen doorstaan. En de huiluurtjes…

 

Maar ze waren/zijn toch zo schattig en lief. (op die, uitermate uitzonderlijke (kuch), stressy momentjes na)…

En mijn twee zwangerschapsverloven waren prachtig.

Ik zie ze zo graag...

En ze worden zo snel groot…

 

Halt! Nee, nee. Terug naar paniek.

Er zit maar 1 ding op: een zwangerschapstest.

De kwestie van … het (over)gewicht.

Negatief. Dikke oef. :-) Misschien moet ik toch wat meer vertrouwen op dat spiraaltje. Of een beetje minder dessertjes eten? Een beetje meer sporten?

Zodat ik niet om de zoveel maanden een lichte paniekaanval hoef te krijgen. Om een zwangerschapstest te moeten doen. Om tot de vaststelling te komen dat het gewoon gaat om … een beetje babyvet.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes