7442fi.jpg

Herkenbaar? Als je probeert zwanger te worden

10/05/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Eens je beslist hebt dat je een kindje wil, kan je niet snel genoeg zwanger zijn. Je houdt bij hoog en bij laag vol dat jouw leven niet in het teken zal staan van zwanger worden … maar euh: NOT! En dat kan al eens leiden tot grappige situaties. Zo vertelden jullie ons toch.

Herken je dit?

“Dag 20 in mijn cyclus: ‘Zijn mijn borsten nu niet wat groter? Ik zal er nog eens op duwen om te zien of ik pijn heb’.”

Mama Saar

 

“Ik had 4 verschillende cyclus-volg-apps en tijdens het werk googelde ik de hele tijd naar ‘vroege symptomen van zwangerschap’ …”

Mama Kelly

 

Oftewel:

“Tegen iedereen zeggen dat je er NIET mee bezig bent. Maar zelf wel alle mogelijke websites afzoeken om te weten hoe je berekent wanneer je juist ovuleert. Jep, zelfs tijdens een telefoongesprek met een vriendin tegen wie je net zei ‘dat we de natuur maar zijn werk laten doen’. Ahum.”

Mama Ellen

 

“Als het ‘van moeten’ is, gaat het in bed precies allemaal veel onhandiger. Soms leken we een stel pubers.”

Mama Stephanie

 

“Mijn eetgewoontes aanpassen aan de mogelijkheid om zwanger te zijn was een gedoe. En als je dan met de hele familie gaat eten op restaurant waarbij je je keuze van het menu weken eerder al doorgaf, wordt het al eens ongemakkelijk. Ik koos namelijk voor carpaccio als voorgerecht. Ik ging snel even aan de keuken vragen of ik nog kon wisselen voor de vis, want 'er was een kans dat ik zwanger was'. Geen probleem, zo bleek. Wanneer tijdens het opdienen een ober bleef zitten met een portie vis, vond hij er niet beter op dan te zeggen dat er iemand zwanger was en wilde ruilen. Nee-hee. Dat had ik toch niet gezegd?”

Mama Anneke

 

“Jup, wij hebben een hele leuke uitstap onderbroken en zijn naar huis gegaan, omdat het die dag net O-day (ovulatiedag hé) was.”

Mama Karen

 

“Euhm ja, ik heb echt met mijn benen omhoog gelegen na een vrijpartij.”

Mama Frie

 

“Ik las dat strakke broeken de kwaliteit van het sperma van een man beïnvloeden. Ik heb stiekem de iets te skinny broeken van mijn vriend op de zolder gelegd. Echt … En toen hij zijn ‘ene blauwe broek’ niet meer vond, speelde ik de onschuld zelve. Moet ik me slecht voelen?”

Mama Anse

 

“Misschien is dit niet meteen herkenbaar of grappig, maar wel superlief en romantisch. Op mijn verjaardag gaf mijn man me verschillende cadeautjes. Bij het laatste cadeautje lag er een papiertje op de grond in de badkamer met een pijl richting het vuilbakje. Daarin lag … mijn pilstrip. Het signaal dat we konden gaan voor een baby’tje.”

Mama Katrien

 

“Mijn vriend en ik woonden nog niet samen, maar ik had net een ovulatietest afgenomen. Ik ben – ongelooflijk moe, een halve zombie eigenlijk – op de trein gesprongen. En hop, ons eerste kindje is toen verwekt.”

Mama Lotte

 

“Ik heb gegoogeld naar de meest succesvolle standjes om zwanger te geraken. Ik ben toch niet de enige hé?”

Mama Silke

 

“In het begin hadden we elke dag seks. Keiplezant, maar na een dikke maand ging ons tempo toch omlaag. Komaan, eerlijk? Dat is niet vol te houden.”

Mama Dana

 

Tip: Als je regelmatig – om de 2 tot 3 dagen – gemeenschap hebt, vanaf 4 dagen voor tot 2 dagen na de verwachte eisprong, zullen er in goed baarmoederhalsslijm altijd wel beweeglijke zaadcellen zitten die de eicel kunnen bevruchten. Koppels die minder dan 1 keer per week vrijen, hebben veel minder kans op een zwangerschap (16 % op 6 maanden tijd) dan koppels die regelmatig seks hebben (ongeveer 50 % op 6 maanden tijd).

Vergeet je foliumzuur niet!

Wil je jullie gezin uitbreiden met een baby’tje? Dan is stap 2: stoppen met contraceptie. Wat is stap 1 dan? Dagelijks al starten met een supplement van 0,4 milligram foliumzuur, zoals Folavit 0,4 Start. En je start ermee 4 weken vóór je stopt met je contraceptie.

Waarom zo vroeg starten met foliumzuur?

Foliumzuur is je bondgenoot nummer 1 in het begin van je zwangerschap. Spijtig genoeg is het een nogal onstabiele vitamine die makkelijk wordt afgebroken als je eten kookt. Zelfs ben je een megagezonde en gevarieerde eter, toch vraagt je lichaam tijdens een zwangerschap om meer foliumzuur.

Hamsteren maar! Door de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 0,4 milligram foliumzuur in te nemen, leg je de nodige voorraad aan voor tijdens een latere zwangerschap.

 

Waarom is foliumzuur zo belangrijk als je zwanger wil worden en tijdens een zwangerschap? Dat helderen we even op voor je.

Neem ook een kijkje op www.gezondezwangerschap.be. Je vindt er tal van tips en tricks en interessante informatie.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner KelaPharma. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes