5993fi.jpg

Hilarische en heerlijk eerlijke mama om te volgen op Instagram: Amy Schumer

11/06/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Het is altijd leuk om op Instagram nieuwe mama’s of papa’s te ontdekken die de moeite zijn om te volgen. Zeker als ze op geniaal grappige wijze een eerlijk beeld schetsen van hoe het eraan toe gaat in het échte leven. Geef toe, het doet altijd deugd om te weten dat het overal hetzelfde is: We’re all in this together -of je nu 9 miljoen volgers hebt of drie volgers, voor die kleine schatjes maakt dat immers allemaal niet uit.

Zo’n mama die absoluut de moeite waard is om te volgen, is Amy Schumer. Amy beviel een goeie maand geleden van een zoontje, Gene, en op die korte tijd heeft ze ons hart al volledig veroverd met het realistische beeld dat ze weet neer te zetten van het moederschap. Geef die vrouw een award, en snel!

Amy Schumer

Amy Schumer is (onder andere) actrice en comédienne. Het hoeft dus niet te verbazen dat de vrouw zich ook op Instagram van haar grappigste kant laat zien. Zelfrelativering is haar middle name, en dus poseert ze schaamteloos in haar ziekenhuisonderbroek achter de buggy ('Hospital underwear for life!'), met haar kolfapparaat in de aanslag (met de hilarische hashtag #ootd ‘outfit of the day’) en op het toilet in het ziekenhuis (‘Milf alert 1 o’clock’). Heerlijk, herkenbaar en hilarisch!

Amy Schumer

Ook al is ze bekend en heeft ze miljoenen volgers, toch ze durft gewone, normale foto’s te posten. Nope, het hoeft niet altijd glamoureus te zijn. Zoals op deze foto: de dag na de bevalling zien de meeste mama’s er gewoon vermoeid uit en is hun kapsel niet perfect. Toch? Maar met die verliefde blik in haar ogen is de foto wél prachtig! Net zoals hetgeen ze erbij schrijft: “Women are the shit. Men are cool and whatever, but women are fucking warriors and capable of anything.” Hell yeah!

Amy Schumer

Zoals alle vrouwen die in de picture lopen, krijgt Amy ook af te rekenen met momshaming. Toen ze bijvoorbeeld twee weken na de bevalling haar eerste stand-up comedy optreden gaf, kreeg ze heel wat kritiek over zich heen. Dat liet de comédienne echter niet aan haar hart komen, en de volgende dag postte ze gewoon vrolijk een nieuwe foto met haar kolf, met daarbij ‘sending out love to the moms shaming me for doing standup last night!’

Amy Schumer

Ook vóór de bevalling al was Amy gewoon eerlijk over hoe ze zich voelde. En dat was … miserabel. Ze leed aan hyperemesis gravidarum (extreme misselijkheid), waardoor ze haar tournee moest annuleren en in het ziekenhuis belandde. Daar vertelde ze open en eerlijk over. Zo postte ze een foto op één van haar betere dagen, met daarbij ‘Feeling strong and beautiful today  #didntpuke!'

Amy Schumer

Toen de bevalling op zich liet wachten, postte ze alweer een geweldige foto van bij de gynaecoloog, met een zalige ‘I hate Mondays’-shirt aan, en met de perfecte caption: ‘Oh yeah does it feel to everyone like I’ve been pregnant for a long time? It must be getting annoying to you all that I’m still pregnant Well imagine how I feel mother fuckers!!!!!!’

We kunnen ons er iets bij voorstellen!

Amy Schumer

Helemaal heroïsch werd het wel toen Amy Schumer onderweg naar het ziekenhuis om te bevallen (!) een tussenstopje maakte op de locatie van het Met Gala. Het Met Gala vond de dag erna plaats en was dus in volle voorbereiding. Amy vond er niet beter op dan snel even te poseren voor de foto, en die de dag erna te posten met de caption: ‘Met look this year, last night on the way to the hospital’. Geweldig!

Hadden we al gezegd dat deze vrouw een award verdient?