6253fi.jpg

Hoe bedoel je ambitieus?

18/10/2019

Zoonlief is nog maar pas zes jaar geworden, maar zit al boordevol ambitie. Hij weet al precies wat hij later worden wil. En voor alle duidelijkheid: onderstaande is geen of-of-lijstje, maar een én-én-lijstje.

  1. Voetballer. Onlangs huilde hij hartverscheurend in de schoenenwinkel omdat hij voetbalschoenen MET noppen wilde. Klein detail: hij zit niet op voetballen en hij wil ook niet op voetballen. We hebben hem er met moeite van kunnen overtuigen dat je op de speelplaats niet met noppen mag voetballen. P.S. Inmiddels is hij dolgelukkig met zijn nieuwe sportschoenen zónder noppen, zolang hij zijn voetbalkleren in de kleuren van de nationale voetbalploeg maar aan mag. Iedereen in zijn nopjes.
  2. Acrobaat. Ik stond in de keuken en hoorde ineens een gesmoord hulpgeroep uit de woonkamer komen. Toen ik naar binnen sprintte, zag ik twee benen omhoog steken tussen de smalle ruimte achter de zetel. Een fractie van een seconde kon ik niet kiezen tussen lachen en helpen. Ik koos uiteraard voor het laatste.
  3. Fotograaf. Je wilt niet weten welke gekke foto’s we - zowel papa als ik – al op onze smartphone hebben teruggevonden.
  4. Archeoloog. We zijn deze vakantie in het Praehistorium in Duitsland geweest waar hij een opgravingssetje in het souvenirwinkeltje koos. Sindsdien vindt hij het heerlijk om een bakje met zand te vullen, daar wat rommeltjes in te verstoppen en die dan met een kwastje weer ‘op te graven’.
  5. Bouwer. Zoonlief is dol op Lego. Hij is ook dol op het mengen van verschillende Legosets. Wat dan weer tot drama’s leidt als hij eens een legovoorwerp volgens het boekje wil bouwen omdat er uiteraard een stukje ontbreekt. Mijn voorstel om dan eenzelfde blokje in een andere kleur te gebruiken, wordt met onverholen afschuw getorpedeerd. Het idee zeg!
  6. Uitvinder. Je kunt stoepkrijt natuurlijk gewoon gebruiken waar het voor bedoeld is: het opfleuren van de stoep met een leuke tekening. Zo niet onze jonge uitvinder. Hij kwam op het lumineuze idee om er gekleurde vloeistoffen van te maken. Bakjes met water vullen, stoepkrijtkleurtje naar keuze erin, verpulveren met de hamer en roeren maar. En dan natuurlijk mengen om te zien wat er gebeurt. Heel educatief. Om maar niet te zeggen kunstzinnig. Toen ik na afloop eens naar onze – normaal gezien egaal zwarte – tuintafel keek, besefte ik het ineens: hij wordt later kunstenaar.

 

Meer columns vind je hier.  

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes