6157fi.jpg

Vera

Vera (1976), gehuwd, één kind (zoontje van 6 jaar), soms twee (manlief van 42 jaar)

Werkt als vertaalster (betaald), als vrijwillig redacteur bij De Voorleestuin en is schrijfster van columns, kortverhalen en kinderverhalen (onbetaald – maar onbetaalbaar veel plezier in).

Heeft ook een eigen blog: www.mamasleukste.home.blog 

Beste én slechtste eigenschap: Ik ben nogal een gevoelig persoon. Wat zoonlief overigens al heel goed weet uit te buiten. Dan zet hij hele grote, smekende ogen op, knippert met zijn prachtig lange wimpers en – hij heeft het inmiddels geperfectioneerd – laat zijn lip zelfs een beetje trillen. Zie dan maar te weigeren. Maar ik kan door mijn gevoeligheid ook heel goed luisteren en me in een ander verplaatsen. Ik pik snel signalen op. Fijn, maar eerlijk gezegd ook heel vermoeiend.

Favoriete activiteit: Lezen en schrijven, genieten aan zee (of elders) met zijn drietjes, wandelen in het bos, samen zijn met vrienden en familie, lekker eten (buffet!), dansen, …

Jammer genoeg zijn er niet zo veel bruiloften meer tegenwoordig, die vormen namelijk de ideale combinatie van deze laatste drie!

Volmaakt geluk: Een zondagmiddag waarop ik in de keuken op mijn gemak het eten klaarmaak terwijl ik uitzicht heb op man- en zoonlief die heerlijk samen aan het spelen zijn.

Mijn held: Mijn moeder. Ze heeft in haar eentje vijf (!) kinderen opgevoed, daar heb ik het grootste respect voor. Hoe deed ze het toch, verzucht ik vaak nu ik zelf moeder ben. En dan heb ik er maar ééntje…

Mijn motto: Zelf nadenken. Zeg ik altijd tegen mijn zoontje als hij iets stouts doet en hij als excuus gebruikt dat een vriendje hem dat geleerd heeft.

Favoriete fase: De kruipfase. Als ik even tijd heb, kruip ik graag met een boek op de zetel of kruip ik achter mijn pc om te schrijven. En ik vind het zááálig als zoonlief spontaan tegen me aankruipt om samen naar een Disneyfilm te kijken. Ook mijn echtgenoot is altijd welkom om gezellig tegen me aan te komen kruipen (zéker in de winter - heerlijk zo’n kacheltje tegen mijn koukleumende ledematen).