6368fi.jpg

Hoe kies ik de juiste autostoel?

5/12/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Vind je moeilijk je weg tussen al die verschillende autostoeltjes? Welk is nu geschikt voor jouw hummeltje? Een autostoel kies je vooral op basis van de leeftijd, grootte en het gewicht van je kindje.

Dreambaby heeft een handige overzichtstabel, hoera! De verschillende groepen van autostoelen (groep 0+, groep 0+/1, groep 1, groep 2/3 en groep 1/2/3) staan erin beschreven.

Andere criteria

Daarnaast kan je nog enkele andere criteria checken wanneer je een autostoel kiest. Een overzichtje.

  1. Hoe vaak gebruik je de autostoel? Dagelijks? Af en toe? Meegroeistoelen (groep 1/2/3) zijn prima voor sporadisch gebruik. Ook belangrijk en te bepalen op basis van het gebruik: het comfort van het stoeltje. Da’s behoorlijk essentieel als je kindje er elke dag inzit.
  2. Beantwoordt de autostoel aan de i-Size-norm? i-Pad, ja, maar i-Size? i-Size is een Europese veiligheidsnorm die geldt sinds 2013. Stoeltjes die beantwoorden aan deze norm bieden dus een extra veiligheidsgarantie. Het is niet verplicht, maar zeker aangeraden. i-Size-stoelen zijn bijvoorbeeld niet enkel op frontale bescherming getest, ook op zijdelingse. 
  3. Past de autostoel ook op je wandelwagen? Het is mooi meegenomen als je met een klein kindje op stap gaat dat de autostoel (groep 0+) meteen past op je wandelwagen. Kijk dus eens of je stoeltje compatibel is met je wandelwagen. Er bestaan zogenaamde trio-wandelwagens, waarbij de autostoel inbegrepen is.
  4. Is de autostoel draaibaar? Handig, zo’n stoeltje dat 90°, 180° of zelfs 360° draait. Zo zet je je kindje veel makkelijker op z’n plaats in de auto. Je kan het dan ook eenvoudig met de rijrichting mee of tegen de rijrichting in zetten.
  5. Kan je de afmetingen van de stoel aanpassen? Sommige modellen groeien mee met je kindje. Je kan de hoofdsteun ook verstellen. Een autostoel uit groep 1/2/3 kan je zelfs gebruiken voor kinderen van 1 tot 12 (!) jaar oud. Houd er wel rekening mee dat zo’n stoel uit groep 1/2/3 een algemene goede kwaliteit biedt, maar dat een autostoel speciaal gemaakt voor groep 1 voor meer veiligheid zal zorgen. Een meegroeistoel is bijvoorbeeld een goed idee voor de auto van oma of opa.
  6. Is de autostoel comfortabel voor je kindje? Wil je een extra comfortabel stoeltje? Ga dan voor eentje dat gevoerd is of uit traagschuim bestaat. Een hoofsteun in de vorm van een V zorgt ook voor meer comfort. Als je de rugsteun kan verstellen, kan je kindje op een lekkere manier een dutje doen tijdens het rijden.
  7. Heeft de autostoel een extra zijdelingse bescherming? De meeste modellen van autostoelen bieden een extra zijdelingse bescherming, die ze veiliger maakt bij een zijdelingse aanrijding.
  8. Is de autostoel makkelijk in gebruik? Pivoteert de stoel? Liefst wel! Het is ook handig als je de hoofsteun en de harnasriempjes tegelijkertijd kan aanpassen. Een afneembare bekleding is ook geen overbodige luxe. Lees: makkelijk in de was te stoppen! Let ook op het gewicht, als je het stoeltje vaak moet verplaatsen (bijvoorbeeld naar een andere auto).

Dreambaby helpt je kiezen

Zie je nog altijd het bos door de bomen niet? Ga gerust langs bij Dreambaby voor advies of maak gebruik van de keuzehulp op de website.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dreambaby. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes