3196fi.jpg

Hoe leg je de wereld uit aan een kleine wereldverbeteraar?

10/11/2015

Een ritje met de auto staat bij ons gelijk aan een pittig vragenuurtje na het horen van het radionieuws. En hupla, daar komen de moeilijke vragen weer op me afgevlogen.

Een ritje met de auto staat bij ons gelijk aan een pittig vragenuurtje na het horen van het radionieuws. En hupla, daar komen de moeilijke vragen weer op me afgevlogen. 

Wat is een vluchteling?

  • Mama, wat is een vluchteling?
  • Mama, waarom maken mensen oorlog?
  • Mama, als de wereld overstroomd doordat al het ijs smelt, dan heb ik de oplossing.
  • Mama, waarom geven wij ons oud brood niet aan de mensen in Afrika?
  • En gaan de Rode Duivels dan in Frankrijk zijn als wij daar ook zijn op vakantie? Dan kunnen we misschien eens voetballen samen.

Ja, jongen, als mama het allemaal kon oplossen dan kwam alles goed, maar mama kan het niet en ligt zelf wakker van alles wat er gebeurt in de wereld. De moeilijke kwestie van het opvangen van de vluchtelingen, de onenigheid erover bij de plaatselijke bevolking, de dreiging van terreurgroepen, het is niét meer ‘ver van mijn bed’. 

De oplossing? Het Ketnet-Karrewietnieuws!

Wat moet ik aan jou, amper vijf jaartjes oud vertellen? Hoe moet ik het jou uitleggen als ik het allemaal zelf niet begrijp? Ik heb je al die jaren beschermd en weggehouden van televisienieuws. Ik keek pas toen jij in je bedje lag, maar je wordt groter. Je hoort dingen van vriendjes, je oren tuuten als ik aan het vertellen ben tegen vrienden, je neemt alles in je op en piekert er urenlang over door in dat kleine hoofdje van jou. Ik wil niet dat je de beelden ziet waarvan ik tranen in mijn ogen krijg of niet goed slaap. Ergens wil ik wel dat je weet dat niet alles rozengeur of manenschijn is, maar kan het ook op een andere meer zachtere manier? Misschien moeten we een dagelijkse Karrewiet-aflevering op het programma plaatsen?

Eerst eens checken of het een goed idee is en zelf een uitzending bekijken als jij al lang ligt te slapen. Ja, dit lijkt me wel iets voor mijn nieuwsgierig wereldburgertje die alle zielen wil redden. Kleine korte verduidelijkende stukjes met ‘zachte’ beelden en een verhelderende kijk op de wereldproblemen en gebeurtenissen in kindertaal uitgelegd.

Ketnet Karrewiet heeft er sinds vandaag twee fans bij!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes